Hakparenteser [ ] och bindestrecket -

Hakparenteser [ ]

Använd hakparenteser när du vill ange en uppsättning tecken som ska matcha varandra.

När du anger en uppsättning tecken inom hakparenteser matchar uttrycket ett av dessa tecken.

Exempel: Uttrycket ARTNR[123] matchar

• ARTNR1
  • ARTNR2
  • ARTNR3

Uttrycket matchar inte

• ARTNR12
  • ARTNR23
  • ARTNR123

Bindestreck -

Använd bindestrecket och hakparenteser för att ange ett teckenintervall att matcha.

Om du till exempel vill matcha en godtycklig versal bokstav anger du [A-Ö].

Om du vill matcha en godtycklig siffra anger du [0-9].

Om du vill matcha alla artikelnummer ovan kan du använda följande uttryck:

[A-Ö]+[0-9]+

• [A-Ö] (matchar en godtycklig versal bokstav)
  • + (en eller flera gånger)
  • [0-9] (matchar en godtycklig siffra)
  • + (en eller flera gånger)