Vierkante haken [ ] en het koppelteken -

Vierkante haken [ ]

Gebruik vierkante haken om tekens te groeperen die u wilt vinden.

Wanneer u een reeks tekens tussen haken plaatst, komt uw expressie overeen met één van deze tekens.

Zo komt de expressie ONDERDEEL[123] overeen met:

• ONDERDEEL1
  • ONDERDEEL2
  • ONDERDEEL3

De expressie komt niet overeen met:

• ONDERDEEL12
  • ONDERDEEL23
  • ONDERDEEL123

Koppelteken -

Gebruik het koppelteken in combinatie met de vierkante haken om een reeks van overeenkomende tekens te zoeken.

Als u bijvoorbeeld een willekeurige hoofdletter wilt vinden, geeft u [A-Z] op.

Als u een willekeurig cijfer wilt vinden, geeft u [0-9] op.

Als u alle bovenstaande onderdeelnummers zou willen vinden, zou u de volgende expressie kunnen gebruiken:

[A-Z]+[0-9]+

• [A-Z] (vindt elke willekeurige hoofdletter)
  • + (een of meerdere keren)
  • [0-9] (vindt elk willekeurig cijfer)
  • + (een of meerdere keren)