Parenteser ( ) och lodrätt streck |

Parenteser ( )

Använd parenteser när du vill gruppera delar av ett uttryck.

Om du till exempel vill matcha en uppsättning tecken som förekommer i ett antal olika artikelnummer kan du gruppera tecknen med hjälp av parenteser. Anta att du säljer strandsandaler i dam- och herrmodell och använder följande artikelnummer:

• HRSS010246 (strandsandal herr, modell 01, färg 02, storlek 46)
  • DMSS020238 (strandsandal dam, modell 02, färg 02, storlek 38)

Då kan du skapa följande reguljära uttryck som inbegriper alla artikelnummer för strandsandaler:

\D+(SS)\d+

• \D (icke-numeriskt tecken)
  • + (en eller flera gånger)
  • (SS) (teckenkod för strandsandal)
  • \d (numeriskt tecken)
  • + (en eller flera gånger)

Lodrätt streck |

Använd lodrätt streck när du vill skapa ett ELLER-villkor i ett uttryck.

Om du till exempel vill skapa ett segment med data om din vårkampanj i London och Paris kan det se ut så här:

• Kampanj matchar exakt Vår
  • Ort matchar exakt Reguljärt uttryck London|Paris

Du kan också använda lodrätt streck inom parenteser. Det här är ett annat sätt att skapa uttrycket som matchar artikelnummer för strandsandaler:

(HR|DM)SS\d+

• (HR OR DM)
  • SS (teckenkod för strandsandal)
  • \d (numeriskt tecken)
  • + (en eller flera gånger)