Parenteser ( ) og vertikal strek |

Parenteser ( )

Med parenteser kan du gruppere sammen ulike deler av et uttrykk.

Hvis du for eksempel har behov for å finne samsvar med et sett av tegn som vises i en rekke ulike vareenheter for produkter, kan du gruppere disse tegnene sammen i parenteser. Tenk deg at du har en strandsandal i både herre- og damemodell, og at vareenhetene dine ser slik ut:

• MASS010212 (herresandal, stil 01, farge 02, størrelse 42)
  • DASS020208 (damesandal, stil 02, farge 02, størrelse 38)

Du kan da lage følgende regulære uttrykk som omfatter alle vareenhetene for strandsandaler:

\D+(SS)\d+

• \D (ikke-numerisk tegn)
  • + (én eller flere ganger)
  • (SS) (tegnkode for strandsandal)
  • \d (numerisk tegn)
  • + (én eller flere ganger)

Vertikal strek |

Med den vertikale streken kan du opprette et OR (eller)-vilkår i et uttrykk.

Hvis du for eksempel vil opprette et segment som omfatter data for Vår-kampanjen du kjører i Paris og London, kan du konfigurere segmentet slik:

• Kampanjen samsvarer nøyaktig med Vår
  • Byen samsvarer med det regulære uttrykket London|Paris

Du kan også bruke vertikale streker i parenteser. Her har du et annet eksempel på hvordan du kan lage et uttrykk som skal samsvare med vareenhetene for strandsandalene:

(ME|DA)SS\d+

• (ME OR DA)
  • SS (tegnkode for strandsandaler)
  • \d (numerisk tegn)
  • + (én eller flere ganger)