Om regulære uttrykk

Analytics har støtte for regulære uttrykk. Du kan dermed opprette mer fleksible definisjoner av blant annet filtre for rapporteringsvisninger, mål, segmenter, målgrupper, innholdsgrupperinger og kanalgrupperinger.

Når det kommer til Analytics, er regulære uttrykk bestemte sekvenser av tegn med fleksibelt eller smalt samsvar med mønstre i Analytics-dataene dine.

Hvis du for eksempel vil opprette et datautvalgsfilter som skal ekskludere nettstedsdata generert av dine egne ansatte, kan du med et regulært uttrykk ekskludere alle dataene fra en hel rekke IP-adresser som brukes av de ansatte. Tenk deg at disse IP-adressene går fra 198.51.100.1 til 198.51.100.25. I stedet for å oppgi 25 forskjellige IP-adresser kan du opprette et regulært uttrykk som dette: 198\.51\.100\.\d*, som dekker hele adresserekken.

Hvis du derimot vil opprette et datautvalgsfilter som bare skal inkludere kampanjedata for to ulike byer, kan du opprette et regulært uttrykk som dette: San Francisco|New York (San Francisco eller New York).

Metategn i regulære uttrykk

Jokertegn

. – samsvarer med ethvert enkelt tegn (tall, bokstav eller symbol) 1. samsvarer med
10, 1A

1.1 samsvarer med
111, 1A1

Eksempler
? – samsvarer null eller én gang med det foregående tegnet 10? samsvarer med
1, 10

Eksempler
+ – samsvarer én eller flere ganger med det foregående tegnet 10+ samsvarer med
10, 100

Eksempler
* – samsvarer null eller flere ganger med det foregående tegnet 1* samsvarer med
1, 10

Eksempler
| – oppretter et ELLER-samsvar

Dette skal ikke brukes i slutten av uttrykk.
1|10 samsvarer med
1, 10

Eksempler

Ankere

^ – samsvarer med de tilstøtende tegnene i begynnelsen av en streng ^10 samsvarer med
10, 100, 10x

^10 samsvarer ikke med
110, 110x

Eksempler
$ – samsvarer med de tilstøtende tegnene i slutten av en streng 10$ samsvarer med
110, 1010

10$ samsvarer ikke med
100, 10x

Eksempler

Grupper

( ) – samsvarer med de omsluttede tegnene i en hvilken som helst rekkefølge hvor som helst i en streng

Dette brukes også til å gruppere andre uttrykk.
(10) samsvarer med
10, 101, 1011

([0-9]|[a-z]) samsvarer med
et hvilket som helst tall eller en hvilken som helst liten bokstav

Eksempler
[ ] – samsvarer med de omsluttede tegnene i en hvilken som helst rekkefølge hvor som helst i en streng [10] samsvarer med
012, 120, 210

Eksempler
- – oppretter en serie av tegn innenfor parenteser det skal finnes samsvar med hvor som helst i en streng [0-9] samsvarer med et hvilket som helst tall mellom 0 og 9

Eksempler

Escape

\ – indikerer at det tilstøtende tegnet skal tolkes bokstavelig, ikke som et metategn i et regulært uttrykk \. – indikerer at den tilstøtende prikken skal tolkes som et punktum eller desimaltegn, ikke som et jokertegn

216\.239\.32\.34 samsvarer med
216.239.32.34

Eksempler

Tips

Sørg for at de regulære uttrykkene dine er enkle. Da blir det enklere for andre brukere å tolke og endre dem.

Bruk en omvendt skråstrek (\) til å konvertere (escape) metategn i regulære uttrykk når du vil at disse tegnene skal tolkes bokstavelig. Hvis du for eksempel bruker en prikk som desimaltegn i en IP-adresse, kan du konvertere (escape) tegnet med en omvendt skråstrek (\.) , slik at det ikke tolkes som et jokertegn.

Regulære uttrykk trenger ikke å inneholde metategn. Du kan for eksempel opprette et segment for alle dataene fra India med følgende filterdefinisjon: Landet samsvarer med det regulære uttrykket India

Regulære uttrykk må holdes i bånd. Hvis du ikke opplyser om akkurat hva som skal gjøres, blir det ikke bare funnet samsvar med det du spesifiserer, men også eventuelle tilstøtende tegn. For ordet «sted» blir det for eksempel funnet samsvar med «mittnettsted», «arnested», «stedfortreder», «stedsans» samt enhver streng som inneholder «sted». Hvis du har behov for å finne et spesifikt samsvar, må du opprette det regulære uttrykket i tråd med dette. Hvis du for eksempel vil finne samsvar utelukkende med strengen «sted», må du sette opp uttrykket slik at «sted» både er begynnelsen og slutten av strengen: ^sted$.