Forkerte data

Google Ads-data fra forkerte kampagner i Analytics-dataudvalg

Når du linker en Google Ads-konto til din Analytics-konto, vises Google Ads-dataene for ét website undertiden i et forkert Analytics-dataudvalg. Hvis du anvender omkostningsdata fra en Google Ads-konto, anvendes data fra hele kontoen i hvert dataudvalg: Analytics matcher ikke automatisk kampagner med bestemte dataudvalg.

Hvis dine Google Ads-kampagner er for et enkelt website, og du har flere websites i din Analytics-konto:

1. Log ind på din Google Ads-konto på https://ads.google.dk.
  2. Klik på fanen Værktøjer og analyse og derefter på Analytics.
  3. For alle dataudvalg undtagen det dataudvalg, som Google Ads-data skal medtages i:
    • Klik på Rediger fra tabellen Websitedataudvalg.
    • Klik på Rediger i tabellen Oplysninger om hovedwebsitedataudvalg.
    • Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Anvend omkostningsdata.
    • Klik på Gem ændringer.

Alle Google Ads-omkostnings- og eksponeringsdata importeres i et dataudvalg, hvor du markerer afkrydsningsfeltet.

Hvis du kører kampagner for flere websites og sporer disse i din Analytics-konto:

For de dataudvalg, der skal indeholde en delmængde af dine Google Ads-data, skal du oprette et tilpasset inkluder-filter på følgende måde:

1. Log ind på din Google Ads-konto på https://ads.google.dk.
  2. Klik på fanen Værktøjer og analyse og derefter på Analytics.
  3. Opret et filter med følgende attributter:

Filtertype: Tilpasset filter > Inkluder
    Filterfelt: Målwebadresse for kampagne
    Filtreringsmønster: [domænet for din Google Ads-kampagnes destinationswebadresser]
    Forskel på store og små bogstaver: Nej

Hvis dette dataudvalg f.eks. sporer kampagnen for websitet www.example.com, indtaster du example\.com som filtreringsmønster (bemærk, at punktummet i webadressen skal have en foranstillet omvendt skråstreg).

4. Vælg det dataudvalg, som dette filter skal anvendes på, på listen Tilgængelige websitedataudvalg, og klik derefter på Tilføj.
  5. Klik på Udfør.

Dette filter medfører, at Analytics kun medtager Google Ads-data for kampagner, der fører til et bestemt domæne. Du skal oprette et tilsvarende filter for alle de dataudvalg, hvor du vil indsætte Google Ads-data, og sørge for, at du anvender hvert enkelt filter til det korrekte dataudvalg.

Trafik fra kampagner, der ikke findes på min Google Ads-konto

Det er muligt at finde kampagner på din Analytics-konto, der ikke findes på din Google Ads-konto. Hvis du finder kampagner uden klik men med mange sessioner, er det normalt tegn på, at en anden Google Ads-konto sender trafik til dit website. Når der er en anden Google Ads-konto med automatisk tagging slået til, som sender trafik til dit website, vil du kunne se disse kampagner anført med sessioner på din Analytics-konto. Du kan ikke se omkostningsdata, der er knyttet til disse sessioner, da de to konti ikke er linkede.

CPC-data rapporteres som organiske eller direkte

Hvis dine CPC-data bliver vist i dine rapporter som organisk eller direkte trafik, skyldes det sandsynligvis forkert taggede eller ikke-taggede destinationswebadresser i dine annoncer. Hvis du ikke har tagget dine webadresser manuelt, bedes du aktivere Automatisk tagging af destinationswebadresse på din Google Ads-konto.

Ved ikke-Google Ads-kampagner skal du manuelt tagge dine links. Du kan bruge værktøjet til oprettelse af webadresser til at generere korrekt formaterede links, der indeholder kilde- og medieoplysninger.

Og endelig skal du sørge for, at du har føjet Analytics-sporingskoden til dine landingssider. Hvis en bruger lander på en side, der ikke spores, vil de kampagneoplysninger, der er knyttet til linket til den pågældende side, ikke blive registreret. Dette er tilfældet, selvom brugeren derefter navigerer hen på en anden side på dit website, der bliver sporet.