Ontbrekende gegevens in Google Ads-rapporten

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Geen gegevens in het rapport Google Ads-campagnes

Google Ads-adverteerders die hun accounts hebben gelinkt aan Analytics, kunnen hun Google Ads-kostengegevens en de bezoekgegevens voor hun bestemmings-URL bekijken in het rapport Google Ads-campagnes. Als u echter geen gegevens in uw rapporten ziet, kan dit een van de volgende redenen hebben:

• Uw advertenties worden niet volgens verwachting weergegeven
    Als u geen klikgegevens ziet in het rapport Google Ads-campagnes, controleert u of de advertentiecampagnes die u wilt bijhouden met Analytics, volgens verwachting worden weergegeven.

• Uw Google Ads-account is niet correct gelinkt aan uw Analytics-property
    Als uw advertenties naar verwachting worden weergegeven en het rapport Google Ads-campagnes nog altijd geen gegevens bevat, komt dit mogelijk door een URL zonder code of een onjuiste implementatie van uw Google Ads-kostengegevens. De onderstaande tabel bevat de verschillende scenario's die zich onder deze omstandigheden kunnen voordoen.

Google Ads-account gelinkt Google Ads-account niet gelinkt

Handmatige tagging

Als u uw Google Ads-advertenties handmatig codeert met source=google en medium=cpc, worden ze weergegeven in het rapport Google Ads-campagnes. De waarden van de parameter zijn hoofdlettergevoelig; u moet google en cpc dus in kleine letters opgeven.

Uw Google Ads-kostengegevens worden weergegeven op het tabblad Klikken in het rapport Google Ads-campagnes.

U kunt in het rapport Google Ads-campagnes alleen de gegevens voor uw Google Ads-campagnes bekijken. Er worden geen kostengegevens weergegeven op het tabblad Klikken.

Autotagging

Dit is het meest gewenste resultaat voor mensen die zowel hun Google Ads-kosten als sessiegegevens willen bekijken in hun rapport Google Ads-campagnes. Als u uw Google Ads-account heeft gelinkt en al uw links automatisch heeft getagd, is dit scenario voor u van toepassing.

Informatie over het toepassen van kostengegevens of het autotaggen van uw bestemmings-URL's.

Als u geen kostengegevens ziet die u kunt toepassen op de pagina 'Instellingen voor dataweergave', heeft u mogelijk uw Google Ads-account niet gelinkt aan uw Analytics-account.

In uw Google Ads-rapporten worden kostengegevens niet weergegeven op het tabblad Klikken. Alle Google Ads-dimensies, zoals Campagne, Advertentiegroep, Zoekwoord, enzovoort, worden geïdentificeerd als (not set).

Geen tagging

Er worden geen Google Ads-gegevens weergegeven in het rapport Google Ads-campagnes.

Uw Google Ads-gegevens worden geïdentificeerd als het medium organisch of verwijzing in uw Analytics-rapporten.

U krijgt dezelfde resultaten als in het scenario zonder tagging van bestemmings-URL's of toegepaste kostengegevens.

Sommige rijen in Google Ads-rapporten bevatten geen sessiegegevens

Een veelvoorkomende reden waarom er gegevens ontbreken, is dat u een Google Ads-account heeft gelinkt aan een dataweergave waarvoor bepaald verkeer is uitgefilterd. Als bijvoorbeeld verkeer naar een bepaalde bestemmingspagina uit een dataweergave is gefilterd, worden nog wel de Google Ads-gegevens voor die bestemmings-URL's weergegeven, maar geen algemene statistische gegevens als Sessies en Bouncepercentage.

Meer informatie over de verschillen tussen een klik en een sessie.

Houd er rekening mee dat Analytics alleen kostengegevens importeert uit Google Ads (en bijvoorbeeld niet uit Yahoo).