Vanliga användningsområden för spårning över flera domäner

När du ställer in spårning över flera domäner kan du samla in data från flera webbplatser till en enda kontoegendom. På så vis kan du se data från olika webbplatser i samma rapportvy.

Det här är perfekt i vissa konfigurationer, till exempel med tredje parters kundvagnar. I andra konfigurationer rekommenderar vi dock att du ordnar flera vyer: en vy för all trafik du samlar in med spårning över flera domäner och separata filtrerade vyer som visar data för varje enskild domän. Då kan du analysera trafiken från alla olika domäner i en och samma vy, och använda de övriga vyerna när du behöver analysera data från varje domän i en separat uppsättning rapporter.

I den här artikeln::

Flera domäner

Om du har flera toppdomäner, t.ex. www.example1.com och www.example2.com, kan du konfigurera spårning över flera domäner för att samla in och skicka data från bägge domänerna till samma Analytics-kontoegendom.

Underdomäner

Om du har uppdaterat spårningskoden till analytics.js behövs ingen ytterligare konfiguration för att spåra underdomäner.

Du kan använda spårning över flera domäner för att samla in data från en primärdomän som www.example.com och en underdomän som www.subdomain.example.com i samma Analytics-kontoegendom.

Tredje parters kundvagnar

Om du använder en tredje parts kundvagn måste dina användare förmodligen lämna din domän för att slutföra köpet, men du kan använda spårning över flera domäner för att följa användarna genom hela kassaprocessen när de rör sig mellan din domän och domänen som står värd för din kundvagn.

IFrame-innehåll

Om du har innehåll som visas på en annan domän via en iFrame eller liknande teknik kan du ändå samla in data från trafiken med hjälp av spårning över flera domäner.

Relaterade resurser

analytics.js

gtag.js