Merk de endelige AdWords-nettadressene dine

For at Analytics skal kunne vise detaljert informasjon om AdWords-søkeordene og -kostnadene dine, må du gjøre ett av følgende:

• Aktiver automatisk merking Dette er løsningen vi anbefaler og som sikrer at du får de mest detaljerte AdWords-dataene.
  • Merk alle endelige nettadresser for søkeord manuelt med sporingsvariabler. Du bør bare velge denne løsningen i de spesielle tilfellene som er beskrevet nedenfor.

Vi anbefaler på det sterkeste at du bruker automatisk merking.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Slik fungerer automatisk merking

Automatisk merking gjør at AdWords-data automatisk importeres til Analytics. Ved å kombinere AdWords-data med den rikholdige informasjonen fra Analytics om aktivitet etter klikk, kan du se hva som skjedde på nettstedet ditt etter at folk klikket på annonsene dine.

Når du aktiverer automatisk merking, blir en parameter kalt gclid lagt til i nettadressen for destinasjonssiden din når en bruker kommer til nettstedet ditt etter å ha klikket på en annonse. Hvis nettstedet ditt for eksempel er www.mittnettsted.no, ser adressen slik ut når en bruker klikker på annonsen din:

www.mittnettsted.no/?gclid=123xyz

Aktiver automatisk merking

Slik aktiverer eller deaktiverer du automatisk merking:

1. Logg deg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på tannhjulikonet, og velg Kontoinnstillinger.
  3. Kontrollér at du er i Innstillinger-fanen, og klikk på Rediger i Sporing-delen.
  4. Merk av for (slå på) eller fjern merket for (slå av) avmerkingsboksen Automatisk merking.
  5. Klikk på Lagre endringer.
Finn ut mer om fordelene ved automatisk merking.

Spesielle tilfeller

Nettstedet tillater ikke vilkårlige nettadresseparametere

En brøkdel av nettstedene tillater ikke vilkårlige nettadresseparametere, og på disse nettstedene vises en feilside når automatisk merking er aktivert. Kontakt nettredaktøren for å finne ut om dette er tilfellet. Du kan alternativt aktivere automatisk merking og utføre en test ved å klikke på en publisert utgave av annonsen din (f.eks foreta et Google-søk der annonsen din vises i resultatene, og deretter klikke på annonsen). Hvis linken til nettstedet ditt fungerer, kan du bruke automatisk merking. Hvis du derimot ser en feilmelding, må du slå av automatisk merking fra AdWords-kontoen din. Deretter ber du nettredaktøren om å tillate vilkårlige nettadresseparametre før du slår på funksjonen for automatisk merking igjen.

Hvis det ikke er praktisk mulig å tillate vilkårlige nettadresseparametre, kan du merke linkene manuelt. Manuell merking kan imidlertid være tidkrevende, og du vil bare kunne se en undergruppe av AdWords-data.

Vær forsiktig når du merker linkene manuelt:

• Merk de faktiske endelige nettadressene med parametre. Hvis du bruker en viderekoblingsadresse fra en endelig nettadresse til en annen nettadresse + parametere, blir ikke AdWords-dataene dine sendt til Analytics.
  • Husk å deaktivere automatisk merking. Hvis du uforvarende blander manuell og automatisk merking, vil du sannsynligvis få dataavvik.

Du må bruke automatisk merking for formål som ikke er knyttet til Analytics

Hvis du trenger å (1) aktivere automatisk merking i AdWords-kontoen din for andre formål enn Analytics-sporing og (2) ønsker å bruke manuell merking for Analytics, må du slå innstillingen for overstyring av automatisk merking for å unngå dataavvik:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Velg Administrator-fanen, og gå til det relevante området.
  3. Klikk på Områdeinnstillinger i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Under Avanserte innstillinger merker du av for Tillat at manuell merking (UTM-verdier) overstyrer automatisk merking (GCLID-verdier).
  5. Klikk på Lagre.
Merk: Hvis du har knyttet DoubleClick Search-kontoen din sammen med Analytics-kontoen din, gjelder denne innstillingen også for alle klikk som kommer fra søkekampanjene som administreres i DoubleClick Search.

Med denne innstillingen kan Analytics-rapportene bruke UTM-verdiene du har angitt for parametrene Kampanje, Term og Innhold via manuell merking. Hvis du ikke har angitt UTM-verdier for én eller flere parametere, bruker Analytics i stedet de automatisk merkede verdiene for disse parametrene.

Eksempel

Du angir utm_campaign = "foo".

Bruken rapporteres i Analytics:

• Campaign = "foo"
  • Automatisk merkede verdier for alle andre parametere:
    • source = "google"
    • medium = "cpc"
    • term = [automatisk merket verdi fra AdWords]
    • innhold = [automatisk merket verdi fra AdWords]

Analytics fortsetter dessuten med å registrere disse klikkene i AdWords. Du kan dermed:

• få mer detaljerte data i noen Analytics-rapporter, for eksempel Endelig nettadresse, Shopping-kampanjer og Videokampanjer.
  • Importere Analytics-mål og -transaksjoner til AdWords-konverteringssporingen.
  • Importere Analytics-data til AdWords-rapporter.
Merk: For at klikk skal kunne vises i AdWords-rapporter i Analytics, må kilden/mediet være google/cpc. Dette innebærer at Analytics bruker verdiene du oppgir manuelt, dersom du merker enten kilden eller mediet manuelt. Du får imidlertid ikke:
  • Sett disse klikkene i AdWords-rapporter i Analytics.
  • Importert Analytics-mål og -transaksjoner til AdWords-konverteringssporingen.