Merking av AdWords-landingsadresser

For at Analytics skal kunne vise detaljert informasjon om AdWords-søkeordene og -kostnadene dine, må du gjøre ett av følgende:

• Slå på automatisk merking av landingsadresse. Dette er løsningen vi anbefaler, ettersom den sikrer at du får så detaljerte AdWords-data som mulig.
  • Merk alle landingsadresser for søkeord manuelt med sporingsvariabler. Du bør bare velge denne løsningen i de spesielle tilfellene som er beskrevet nedenfor.

Vi anbefaler på det sterkeste å bruke automatisk merking.

Slik fungerer automatisk merking

Automatisk merking gjør at AdWords-data automatisk importeres til Analytics. Ved å kombinere AdWords-data med den rikholdige informasjonen fra Analytics om aktivitet etter klikk, kan du se hva som skjedde på nettstedet ditt etter at folk klikket på annonsene dine.

Når du aktiverer automatisk merking, blir en parameter kalt gclid lagt til i nettadressen for destinasjonssiden din når en bruker kommer til nettstedet ditt etter å ha klikket på en annonse. Hvis nettstedet ditt for eksempel er www.mittnettsted.no, ser adressen slik ut når en bruker klikker på annonsen din:

www.mittnettsted.no/?gclid=123xyz

Aktiver automatisk merking

Slik aktiverer eller deaktiverer du automatisk merking:

1. Logg deg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på tannhjulikonet, og velg Kontoinnstillinger.
  3. Sjekk at du er på Innstillinger-fanen, og klikk på Rediger i delen Sporing.
  4. Merk (slå på) eller fjern avmerkingen for (slå av) Automatisk merking av landingsadresse.
  5. Klikk på Lagre endringer.
Finn ut mer om fordelene ved automatisk merking.

Spesielle tilfeller

Nettstedet tillater ikke vilkårlige nettadresseparametere

En brøkdel av nettstedene tillater ikke vilkårlige nettadresseparametere, og på disse nettstedene vises en feilside når automatisk merking er aktivert. Kontakt nettredaktøren for å finne ut om dette er tilfellet. Du kan alternativt slå på automatisk merking og utføre en test ved å klikke på en publisert versjon av annonsen din (f.eks foreta et Google-søk der annonsen din vises i resultatene, og deretter klikke på annonsen). Hvis linken til nettstedet ditt fungerer, kan du bruke automatisk merking. Hvis du derimot ser en feilmelding, må du slå av automatisk merking i AdWords-kontoen din. Deretter ber du nettredaktøren om å tillate vilkårlige nettadresseparametre før du slår funksjonen for automatisk merking på igjen.

Hvis det ikke er praktisk mulig å tillate vilkårlige nettadresseparametre, kan du merke linkene manuelt. Manuell merking kan imidlertid være tidkrevende, og du vil bare kunne se en undergruppe av AdWords-data.

Vær forsiktig når du merker linkene manuelt:

• Merk selve landingsadressene med parametre. Hvis du prøver å bruke en viderekoblingsadresse fra en landingsadresse til en annen nettadresse + parametre, overføres AdWords-dataene ikke til Analytics.
  • Husk å deaktivere automatisk merking. Hvis du uforvarende blander manuell og automatisk merking, vil du sannsynligvis få dataavvik.

Du må bruke automatisk merking for formål som ikke er knyttet til Analytics

Hvis du trenger å (1) aktivere automatisk merking i AdWords-kontoen din for andre formål enn Analytics-sporing og (2) ønsker å bruke manuell merking for Analytics, må du slå på denne innstillingen for å unngå dataavvik:

1. Logg på Analytics.
  2. Klikk på Administrasjon øverst til høyre for å åpne administrasjonsgrensesnittet.
  3. Velg konto og egenskap.
  4. Klikk på Egenskapsinnstillinger.
  5. Klikk på Avanserte innstillinger.
  6. Merk av for Tillat at manuell merking (UTM-verdier) overstyrer automatisk merking (GCLID-verdier).
  7. Klikk på Bruk.

Obs! Hvis du har koblet DoubleClick Search-kontoen din til Analytics-kontoen din, skal du IKKE aktivere denne innstillingen. Ellers brytes forbindelsen mellom kontoene.