Konfigurasjon av AdWords for Analytics

Merking av AdWords-destinasjonsadresser

For at Analytics skal kunne vise detaljert informasjon om AdWords-søkeordene og -kostnadene dine, må du gjøre ett av følgende:

• Aktivere automatisk merking av destinasjonsadresse. Dette er løsningen vi anbefaler og som sikrer at du får de mest detaljerte AdWords-dataene.
  • Merke alle destinasjonsadresser for søkeord manuelt med sporingsvariabler. Du bør bare velge denne løsningen i de spesielle tilfellene som er beskrevet nedenfor.

Vi anbefaler på det sterkeste å bruke automatisk merking.

Slik fungerer automatisk merking

Automatisk merking gjør at AdWords-data automatisk importeres til Analytics. Ved å kombinere AdWords-data med den rikholdige informasjonen fra Analytics om aktivitet etter klikk, kan du se hva som skjedde på nettstedet ditt etter at folk klikket på annonsene dine.

Når du aktiverer automatisk merking, blir en parameter kalt gclid lagt til i nettadressen for destinasjonssiden din når en bruker kommer til nettstedet ditt etter å ha klikket på en annonse. Hvis nettstedet ditt for eksempel er www.mittnettsted.no, ser adressen slik ut når en bruker klikker på annonsen din:

www.mittnettsted.no/?gclid=123xyz

Aktiver automatisk merking

Slik aktiverer eller deaktiverer du automatisk merking:

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på tannhjulikonet, og velg Kontoinnstillinger.
  3. Kontrollér at du er på Innstillinger-fanen, og klikk på Rediger i Sporing-delen.
  4. Merk av for (slå på) eller fjern merket for (slå av) Automatisk merking for destinasjonsadresse.
  5. Klikk på Lagre endringer.
Finn ut mer om fordelene ved automatisk merking.

Spesielle tilfeller

Nettstedet tillater ikke vilkårlige nettadresseparametere

En liten andel av nettstedene tillater ikke vilkårlige nettadresseparametere, og de viser en feilside når automatisk merking er aktivert. Kontakt nettredaktøren for å finne ut om dette er tilfellet. Du kan alternativt aktivere automatisk merking og utføre en test ved å klikke på annonsen din. Hvis koblingen til nettstedet ditt fungerer, kan du bruke automatisk merking. Hvis det derimot vises en feilmelding, må du deaktivere automatisk merking fra AdWords-kontoen din. Deretter ber du nettredaktøren om å tillate vilkårlige nettadresseparametere før du igjen aktiverer funksjonen for automatisk merking.

Hvis det ikke er praktisk mulig å tillate vilkårlige nettadresseparametre, kan du merke linkene manuelt. Manuell merking kan imidlertid være tidkrevende, og du vil bare kunne se en undergruppe av AdWords-data.

Vær forsiktig når du merker linkene manuelt:

• Merk de faktiske destinasjonsadressene med parametre. Hvis du prøver å bruke en viderekobling fra en destinasjonsadresse til en annen nettadresse + parametere, overføres ikke AdWords-dataene til Analytics.
  • Husk å deaktivere automatisk merking. Hvis du uforvarende blander manuell og automatisk merking, vil du sannsynligvis få dataavvik.

Du må bruke automatisk merking for formål som ikke er knyttet til Analytics

Hvis du trenger å (1) aktivere automatisk merking i AdWords-kontoen din for andre formål enn Analytics-sporing og (2) ønsker å bruke manuell merking for Analytics, må du slå på denne innstillingen for å unngå dataavvik:

1. Logg på Analytics.
  2. Klikk på Administrasjon øverst til høyre for å åpne administrasjonsgrensesnittet.
  3. Velg konto og egenskap.
  4. Klikk på Egenskapsinnstillinger.
  5. Klikk på Avanserte innstillinger.
  6. Merk av for Tillat at manuell merking (UTM-verdier) overstyrer automatisk merking (GCLID-verdier).
  7. Klikk på Bruk.

Obs! Hvis du har koblet DoubleClick Search-kontoen din til Analytics-kontoen din, skal du IKKE aktivere denne innstillingen. Ellers brytes forbindelsen mellom kontoene.

Ressurser

• Les mer om hvordan du finner ut om automatisk merking vil fungere for nettstedet ditt.