Google Ads en Analytics koppelen/ontkoppelen

Door uw Google Ads-account aan uw Analytics-property te koppelen, kunt u de volledige cyclus van klanten bekijken, van hoe ze reageren op uw marketing (bijv. advertentievertoningen bekijken of op advertenties klikken) tot hoe ze uiteindelijk de doelen voltooien die u voor ze instelt op uw site (bijv. aankopen doen en content gebruiken).

In dit artikel:

Waarom Google Ads en Analytics koppelen?

Wanneer u Google Ads en Analytics koppelt, kunt u het volgende:

Een video bekijken

Limieten

• Elke Analytics-property kan maximaal tweehonderd linkgroepen bevatten.
  • Elke linkgroep kan maximaal duizend Google Ads-accounts bevatten.

Als bovenstaande limieten worden overschreden door uw huidige Google Ads-instellingen, kunt u overwegen een Google Ads-manageraccount te maken dat u aan uw Analytics-property koppelt.

Voordat u begint, zorgt u ervoor dat u een Google-account gebruikt met rechten voor bewerken voor de Analytics-property en dat u beheerderstoegang heeft tot de Google Ads-account(s).

Opmerking: Deze rechten zijn alleen vereist voor de koppelprocedure. Nadat u de koppeling tot stand heeft gebracht, kunnen de rechten worden gewijzigd of geheel worden verwijderd.

Met de wizard voor koppelen kunt u eenvoudig uw Google Ads-account(s) koppelen aan meerdere dataweergaven van uw Google Analytics-property. Als u meerdere Analytics-property's heeft die u aan een of meer Google Ads-accounts wilt koppelen, voltooit u de koppelprocedure voor elke property.

1. Log in bij Google Analytics.

Opmerking: U kunt Analytics ook openen vanuit uw Google Ads-account. Klik op het tabblad Tools, selecteer Analytics en volg de overige instructies.
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de property die u wilt koppelen.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Google Ads koppelen.
  4. Klik op + NIEUWE LINKGROEP.
  5. Selecteer de Google Ads-accounts die u wilt koppelen en klik vervolgens op Doorgaan.

Als u een Google Ads-manageraccount heeft, selecteert u dat account om dit te koppelen (en alle onderliggende accounts).

Als u slechts een aantal beheerde accounts wilt koppelen, vouwt u het manageraccount uit en selecteert u vervolgens elk van de beheerde Google Ads-accounts die u wilt koppelen. U kunt ook op Alle accounts die kunnen worden gekoppeld klikken om alle beheerde Google Ads-accounts te selecteren. Vervolgens kunt u afzonderlijke accounts deselecteren.
  6. Schakel de optie voor koppelen in op AAN voor elke weergave in de property waarin u Google Ads-gegevens wilt weergeven.
  7. U kunt eventueel ook Rapportage voor Google Display Netwerk-vertoningen inschakelen selecteren om die gegevens op te nemen in elke weergave.
  8. Als u autocodering al heeft ingeschakeld in uw Google Ads-accounts of als u de koppelprocedure automatisch autotagging in uw Google-advertentieaccounts in wilt laten schakelen, gaat u verder met de volgende stap (9).

Als u de Google Ads-koppelingen echter handmatig wilt taggen, klikt u op Geavanceerde instellingen > Mijn instellingen voor autotagging ongewijzigd laten.
  9. Klik op Accounts koppelen.

Gefeliciteerd! Uw accounts zijn nu gekoppeld. Als u ervoor heeft gekozen om autotagging te gebruiken (aanbevolen), gaat Analytics automatisch uw Google Ads-gegevens koppelen aan klikken van klanten.

Wanneer u een Google Ads-account en een Analytics-property koppelt, kan iedereen met toegang tot de weergave(n) die u tijdens de koppelprocedure heeft geselecteerd, uw geïmporteerde Google Ads-gegevens bekijken. Als u ervoor kiest om Analytics-gegevens (zoals doelen/e-commercetransacties, statistieken of remarketinglijsten) in uw Google Ads-account te importeren, kan bovendien iedereen met toegang tot het betreffende Google Ads-account uw geïmporteerde Analytics-gegevens bekijken.

Een linkgroep bewerken

Nadat u een linkgroep heeft gemaakt, kunt u Google Ads-accounts en Google Analytics-weergaven aan die linkgroep toevoegen of eruit verwijderen. Ook kunt u de naam van de linkgroep wijzigen.

Als u al uw Google Ads-accounts wilt verwijderen uit uw linkgroep, volgt u de instructies voor ontkoppelen (in het volgende gedeelte).

Ga als volgt te werk om een linkgroep te bewerken:

1. Log in bij Google Analytics.
    Opmerking: U kunt Analytics ook snel openen vanuit uw Google Ads-account. Klik op het tabblad Tools, selecteer Analytics en volg de overige instructies.
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de property waarvan u de koppeling met Google Ads wilt bewerken.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Google Ads koppelen.
  4. Klik in de tabel op de linkgroep die u wilt bewerken.
  5. Als u Google Ads-accounts aan uw gekoppelde groep wilt toevoegen of eruit wilt verwijderen, klikt u op Bewerken in het gedeelte Gekoppelde Google Ads-accounts selecteren en vinkt u de selectievakjes naast die accounts aan of verwijdert u de vinkjes.
  6. Als u Analytics-weergaven wilt toevoegen of verwijderen, klikt u in het gedeelte Koppeling configureren op Bewerken. U kunt de optie voor koppelen naar wens in- of uitschakelen.
  7. Klik op Opslaan.

Als u alle Google Ads-accounts in een linkgroep wilt ontkoppelen van uw Analytics-property, moet u de volledige linkgroep verwijderen.

Als u meerdere Google Ads-accounts in een linkgroep heeft en u voor slechts een aantal van uw accounts de koppeling met uw Analytics-property wilt verwijderen, volgt u de instructies in het gedeelte Een linkgroep bewerken in de vorige sectie.

Ga als volgt te werk om een volledige linkgroep te verwijderen:

1. Log in bij Google Analytics.
    Opmerking: U kunt Analytics ook snel openen vanuit uw Google Ads-account. Klik op het tabblad Tools, selecteer Analytics en volg de overige instructies.
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de property die u wilt ontkoppelen.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Google Ads koppelen.
  4. Klik in de tabel op de linkgroep die u wilt verwijderen.
  5. Klik op Gekoppelde groep verwijderen.
  6. Klik in de bevestigingspop-up op Verwijderen.

Houd er rekening mee dat als u een linkgroep verwijdert, er geen gegevens meer worden uitgewisseld tussen uw Google Ads-account en uw Analytics-account:

• Google Ads-gegevens (zoals klikken, vertoningen, CPC, enzovoort) zijn niet meer zichtbaar in Analytics-rapporten. Sessiegegevens tot het moment dat u het account heeft ontkoppeld, zijn echter nog steeds beschikbaar. Nieuwe sessies die voortkomen uit klikken in deze gekoppelde Google Ads-accounts nadat u deze heeft ontkoppeld, worden in Analytics-rapporten weergegeven als (not set).
  • Uw Analytics-remarketinglijsten verzamelen geen nieuwe gebruikers meer.
  • Google Ads stopt met het importeren van alle Analytics-doelen, -e-commercetransacties en -statistieken die u heeft geconfigureerd.

Opmerking: Wanneer Analytics-gegevens (zoals doelen) zijn geïmporteerd in Google Ads, zijn ze onderworpen aan de Servicevoorwaarden van Google Ads.