Om sporing av flere domener

Slik fungerer standardsporing sammenlignet med sporing av flere domener

Med sporing av flere domener kan økter på to separate nettsteder som er forbundet med hverandre (f.eks. en nettbutikk og et eget nettsted for handlekurven) behandles som én enkelt økt i Analytics. Dette omtales gjerne som en nettstedslink.

Innholdet i denne artikkelen:

Atferd for standard sporingskode

Med standard sporingskoden i Google Analytics registreres trafikk til en gitt nettadresse som én gruppe. Hvis du for eksempel konfigurerer sporing til bloggen din, myexampleblog.example.com, blir trafikken til alle sidene og underkatalogene på nettstedet ditt registrert og talt som én enhet. Når en bruker går fra én side på nettstedet ditt til en annen side på det samme nettstedet, fremgår følgende forhold i Analytics-rapportene:

• navigeringsbanen mellom sidene
  • total tid på nettstedet – total kumulativ tid på sider
  • antallet individuelle økter og unike økter
  • antallet unike brukere

I tillegg håndterer Analytics trafikk til individuelle nettadresser som unike og ikke-relaterte (unntatt henvisningskoblinger). Dette er i tråd med forventningene, ettersom du ikke vil at data fra ett nettsted skal vises i Analytics-rapporten for et annet nettsted, som ikke er relatert.

To datautvalg som brukes for å hente inn data fra to ulike nettsteder

Atferd for sporing av flere domener

Tenk deg at du har en nettbutikk på ett domene, mens handlekurven befinner seg på domenet til en tredjepart:

1. www.example-dyrebutikk.com
  2. www.example-salgsdomene.com/eksempel-dyrebutikk/

Hvis du ikke bruker sporing av flere domener, blir en bruker som åpner nettbutikken din og deretter går videre til handlekurven som er driftet av en tredjepart, talt som to separate brukere, med to separate økter av ulik varighet.

Med sporing av flere domener kan disse besøkene tolkes som én enkelt økt med én enkelt bruker i Google Analytics. Dette omtales gjerne som en nettstedslink. Med en slik kobling blir en person som er innom nettbutikken din, for deretter å gå videre til handlekurven din, talt som én bruker, ikke to. I tillegg videreføres økten som startet i nettbutikken din, slik at total økttid inkluderer tiden brukeren er på nettstedet der handlekurven er plassert.

Ett datautvalg som brukes for å hente inn data fra to ulike nettsteder

Beslektede ressurser

analytics.js

gtag.js