Verkkotunnusten välinen seuranta

Tavallisen seurannan ja verkkotunnusten välisen seurannan erot

Verkkotunnusten välisen seurannan ansiosta Analytics voi tarkastella kahden toisiinsa liittyvän sivuston (kuten verkkokauppasivuston ja erillisen ostoskorisivuston) istuntoja yhtenä istuntona. Tästä käytetään toisinaan nimitystä sivustolinkitys.

Tässä artikkelissa:

Tavallisen seurantakoodin toiminta

Analytics tavallinen seurantakoodi tallentaa liikenteen tiettyyn URL-osoitteeseen ryhmänä. Jos esimerkiksi määrität seurattavaksi blogisi esimerkkiblogini.esimerkki.fi, liikenne kaikkiin sivustosi sivuihin ja alihakemistoihin kerätään ja lasketaan yhtenä kokonaisuutena. Kun käyttäjä siirtyy sivustosi sivulta toiselle, Analytics-raporteissa näytetään seuraavat suhteet:

• navigointipolku sivujen välillä
  • sivustossa käytetty kokonaisaika, joka koostuu sivuilla käytetystä ajasta
  • yksittäisten istuntojen ja yksilöityjen istuntojen määrä
  • yksittäisten kävijöiden määrä.

Analyticsissa liikennettä eri URL-osoitteisiin käsitellään yksittäisenä ja muusta liikenteestä riippumattomana (viittaavia linkkejä lukuun ottamatta). Tällä tavalla Analytics pitääkin toimia, koska ei ole toivottavaa, että yhden verkkosivuston tiedot näkyvät toisen, täysin erillisen verkkosivuston Analytics-raportissa.

Kahta näkymää käytetään tietojen keräämiseen kahdesta erillisestä sivustosta

Verkkotunnusten välisen seurannan toiminta

Oletetaan, että sinulla on verkkokauppa ja kolmannen osapuolen tarjoama ostoskori toisessa verkkotunnuksessa:

1. www.esimerkki-elainkauppa.fi
  2. www.esimerkki-kauppa-isanta.fi/esimerkki-elainkauppa/

Ilman verkkotunnusten välistä seurantaa käyttäjä, joka saapuu verkkokauppaasi ja jatkaa kolmannen osapuolen ostoskoriin, kirjataan kahtena eri käyttäjänä. Tapahtuma myös kirjataan kahtena eripituisena istuntona.

Verkkotunnusten välisen seurannan ansiosta Analytics tulkitsee tapahtuman yhdeksi yksittäisen käyttäjän istunnoksi. Tästä käytetään toisinaan nimitystä sivustolinkitys. Verkkokaupasta ostoskoriin siirtyvä käyttäjä lasketaan yhdeksi käyttäjäksi kahden sijasta, ja verkkokaupassa aloitettu istunto jatkuu koko ostoskorissa vietetyn ajan.

Yhtä näkymää käytetään tietojen keräämiseen kahdesta erillisestä sivustosta

Aiheeseen liittyviä resursseja