Om sporing på tværs af domæner

Sådan fungerer standardsporing sammenlignet med sporing på tværs af domæner

Sporing på tværs af domæner gør det muligt for Analytics at se sessioner på to relaterede websites (f.eks. et e-handelswebsite og et separat indkøbsvognswebsite). Dette kaldes nogle gange for websitelinkning.

I denne artikel:

Sådan fungerer standardsporingskoden

Standardsporingskoden i Analytics registrerer trafik til en given webadresse som en gruppe. Hvis du f.eks. opsætter sporing på din blog, myexampleblog.example.com, vil trafik til alle sider og undermapper på dit website blive indsamlet og optalt som én enhed. Når en bruger går fra én side på dit website til en anden side på samme website, viser Analytics-rapporter derfor følgende relationer:

• Navigationssti mellem sider
  • Samlet tid på website – som akkumuleret tid på website
  • Antal individuelle sessioner og entydige sessioner
  • Antal unikke brugere

Derudover behandler Analytics trafik på separate webadresser som entydige og urelaterede (bortset fra henvisningslinks). Det er sådan, du kan forvente, at Analytics fungerer, fordi du ikke vil have, at data fra ét website vises i Analytics-rapporten for et separat, ikke-relateret website.

To visninger, der bruges til at indsamle data fra to forskellige websites

Sådan fungerer sporing på tværs af domæner

Lad os forestille os, at du har en netbutik og en tredjepartsindkøbsvogn, der hostes på et andet domæne, f.eks. følgende:

1. www.example-petstore.com
  2. www.example-commerce-host.com/example-petstore/

Uden sporing på tværs af domæner tælles en bruger, der først går til din netbutik og derefter fortsætter til din tredjepartsindkøbsvogn, som to separate brugere med to separate sessioner af forskellig varighed.

Sporing på tværs af domæner gør det muligt for Analytics at se dette som én session fra én bruger. Dette kaldes nogle gange for websitelinkning. En bruger i din netbutik, der fortsætter til din indkøbsvogn, tælles som én bruger i stedet for to brugere, og sessionen, som vedkommende startede på websitet for din netbutik, udvides til den tid, som brugeren bruger på websitet for din indkøbsvogn.

Én visning, der bruges til at indsamle data fra to forskellige websites

Relaterede ressourcer

analytics.js

gtag.js