En aquest article trobareu informació sobre Universal Analytics. Si feu servir la nova generació de Google Analytics, consulteu la secció Propietats de Google Analytics 4 d'aquest article del Centre d'ajuda.

Sobre el seguiment entre dominis

Comparativa entre el seguiment estàndard i el seguiment entre dominis

El seguiment entre dominis fa possible que Google Analytics interpreti com una sola sessió les sessions que es produeixen en dos llocs relacionats (com ara un lloc de comerç electrònic i un lloc de carretó electrònic independent). De vegades es denomina enllaç de parts del lloc.

Contingut de l'article:

Comportament del codi de seguiment estàndard

El codi de seguiment estàndard d'Analytics registra el trànsit d'un URL concret com a grup. Per exemple, si configureu el seguiment del vostre blog (myexampleblog.example.com), el trànsit a totes les pàgines i a tots els subdirectoris del vostre lloc web es recopila i es compta com una unitat. Així, quan un usuari va d'una pàgina del lloc web a una altra pàgina del mateix lloc web, els informes d'Analytics mostren les relacions següents:

• camí de navegació entre pàgines
  • temps total al lloc web, com a acumulació de temps a les pàgines
  • nombre de sessions individuals i de sessions úniques
  • nombre d'usuaris únics

A més, Analytics tracta el trànsit a diferents URL com a únic i no relacionat (excepte amb els enllaços de referència). Aquesta és la manera com esperaríeu que funcionés Analytics, ja que no us interessa que les dades d'un lloc web es mostrin a l'informe d'Analytics d'un altre lloc web no relacionat.

Dues visualitzacions utilitzades per recopilar dades de dos llocs web independents

Comportament del seguiment entre dominis

Suposem que teniu una botiga en línia i un carretó electrònic de tercers allotjats en un altre domini, com ara:

1. www.example-petstore.com
  2. www.example-commerce-host.com/example-petstore/

Sense el seguiment entre dominis, un usuari que arribi a la vostra botiga en línia i després es dirigeixi al carretó electrònics de tercers es compta com a dos usuaris diferents amb dues sessions diferents de durades diferents, la qual cosa no és correspon a aquest model.

El seguiment entre dominis fa possible que Analytics interpreti aquesta situació com una sola sessió d'un únic usuari. De vegades es denomina enllaç de parts del lloc. Un usuari de la vostra botiga en línia que es dirigeixi al carretó de la compra es compta com a un usuari, i no dos, i la sessió que inicia a la botiga continua durant el temps que passa al carretó de la compra.

Una visualització utilitzada per recopilar dades de dos llocs web independents

Recursos relacionats

analytics.js

gtag.js