Nettadressebyggere

Generer egendefinerte kampanjeparametere for nettadressene du bruker til annonsering.

Du kan legge til parametere (f.eks. utm_source, utm_medium og utm_campaign) i en nettadresse for å registrere rapporteringsdata om den aktuelle kampanjen. Med linken nedenfor kan du for eksempel identifisere trafikken til example.com som stammer fra et bestemt nyhetsbrev, i forbindelse med en bestemt kampanje:

https://example.com?utm_source=news4&utm_medium=email&utm_campaign=vår-sommer

Du kan opprette nettadressene dine manuelt, eller du kan bruke en nettadressegenerator. Det finnes tre generatorer. Pass på at du bruker den riktige nettadressegeneratoren, ettersom nettadressene til nettsteder, Google Play-butikken og Apple App Store er litt forskjellige.

Viktig: Hvis du markedsfører en Android-app, må du bruke nettadressebyggeren for Google Play. Hvis du markedsfører en iOS-app, bruker du nettadressebyggeren for sporing av iOS-kampanjer. Ellers bør du bruke nettadressebyggeren for Google Analytics-kampanjer.