[UA] Nettadressebyggere

Generer egendefinerte kampanjeparametere for nettadressene du bruker til annonsering.
Denne artikkelen handler om nettadressebyggere i Universal Analytics. Mer informasjon om nettadressebyggere i Google Analytics 4 finner du i artikkelen [GA4] Nettadressebyggere: Samle inn kampanjedata via egendefinerte nettadresser.

Du kan legge til parametere (f.eks. utm_source, utm_medium og utm_campaign) i en nettadresse for å registrere rapporteringsdata om den henvisende kampanjen. Med linken nedenfor kan du for eksempel identifisere trafikken til example.com som stammer fra et bestemt nyhetsbrev, i forbindelse med en bestemt kampanje:

https://example.com?utm_source=news4&utm_medium=email&utm_campaign=vår-sommer

Du kan opprette nettadressene dine manuelt, eller du kan bruke en nettadressegenerator. Det finnes tre generatorer. Påse at du bruker den riktige nettadressegeneratoren, siden nettadressene til nettsteder, Apple App Store og Google Play-butikken ikke er helt like.

Viktig: Hvis du markedsfører en Android-app, må du bruke nettadressebyggeren for Google Play. Hvis du markedsfører en iOS-app, må du bruke nettadressebyggeren for sporing av iOS-kampanjer. Ellers bør du bruke nettadressebyggeren for Google Analytics-kampanjer.