URL‑osoitteiden rakennustyökalut

Luo muokatun kampanjan parametreja mainonnan URL‑osoitteisiin.

Voit lisätä URL‑osoitteeseen parametreja (kuten utm_source, utm_medium ja utm_campaign), jotka keräävät tärkeitä raportointitietoja viittaavasta kampanjasta. Esimerkiksi seuraavan linkin avulla voit tunnistaa tietyn kampanjan sähköpostiuutiskirjeen kautta osoitteeseen example.com saapuvan liikenteen:

https://example.com?utm_source=news4&utm_medium=sähköposti&utm_campaign=kevät-kesä

Voit luoda URL‑osoitteet manuaalisesti tai käyttää URL‑osoitteiden rakennustyökalua. Rakennustyökaluja on kolme. Varmista, että käytät oikeaa URL‑osoitteiden rakennustyökalua, koska verkkosivustojen, Google Play Storen ja Apple App Storen URL‑osoitteet eroavat hieman toisistaan.

Tärkeää: Jos mainostat Android‑sovellusta, käytä Google Playn URL‑osoitteiden rakennustyökalua. Jos mainostat iOS‑sovellusta, käytä iOS‑kampanjoiden seurannan URL‑osoitteiden rakennustyökalua. Käytä muutoin Google Analytics Campaign URL Builder ‑työkalua.