Tilpassede kampanjer

Få mer informasjon om hvor brukerne kommer fra.

Tilpassede kampanjer kan hjelpe deg med å avdekke hvordan henvisningstrafikk kommer til innholdet ditt, slik at du kan finne de mest effektive måtene å tiltrekke flere brukere på.

Hvis du vil bruke tilpassede kampanjer, må du legge til parametre som kan identifisere hvor i nettadressene dine disse linkene er plassert i en bestemt kampanje du kjører. Når en bruker klikker på en link, sendes disse parametrene til Analytics-rapportene dine, slik at du senere kan analysere hvilke nettadresser brukerne klikker på for å komme til innholdet ditt.

Du kan for eksempel bruke tilpassede kampanjer for å finne ut om flertallet av brukere som når nedlastingssiden din på et app-marked, kommer via en annonse i en app eller fra en søkeannonse. Du kan også bruke tilpassede kampanjer for å finne ut hvor mange brukere som når nettstedet ditt via en link som var plassert i et månedlig nyhetsbrev du sendte ut per e-post.

Slik konfigurerer du tilpassede kampanjer

Hvis du vil konfigurere tilpassede kampanjer, må du legge til parametre i slutten av nettadressene dine. Du kan gjøre dette manuelt, eller du kan bruke en av de plattformspesifikke verktøyene for nettadressegenerering for å opprette og tilføye parametrene og de tilhørende verdiene. Klikk for å se ytterligere detaljer om hvordan du konfigurerer tilpassede kampanjer for hver plattform:

For nettsteder

Bruk verktøyet for nettadressegenerering for å definere og tilføye nettadresseparametre.

For Android

Bruk Google Play-verktøyet for nettadressegenerering for å definere og tilføye nettadresseparametre. Du må også ha kampanjeattribusjon for Google Play konfigurert i SDK-settet. Hvis du ikke gjorde dette under den opprinnelige konfigureringen, kan du bruke utviklerveiledningen for å finne ut hvordan du implementerer Google Play-attribusjon i SDK-settet for Android.

For iOS

Bruk verktøyet for nettadressegenerering for iOS-kampanjesporing for å definere og tilføye nettadresseparametre. Du må bruke Google Analytics iOS SDK vX eller senere, men du trenger ikke å gjøre noen endringer i SDK-en for at denne funksjonen skal fungere.

For manuell konfigurering

Hvis du vil konfigurere tilpassede kampanjer manuelt, må du skille parametrene fra en nettadresse med tegnet ?. Angi parameteren og verdiene som kombinasjoner, atskilt med tegnet =. Skill hver parameter/verdi-kombinasjon med tegnet &.

Parametrene kan legges til i hvilken som helst rekkefølge i en nettadresse, men syntaksen må være riktig. Legg merke til at Analytics skiller mellom små og store bokstaver, slik at utm_source=google ikke er det samme som utm_source=Google. Det skilles mellom store og små bokstaver for hver verdi du angir.

Ta en titt i funksjonsinformasjonen for kampanje- og trafikkilder på utviklernettstedet vårt hvis du vil ha en mer teknisk oversikt over hvordan dette fungerer i Google Analytics. Du finner også mer detaljert informasjon om tilpassede kampanjer for Analytics for mobilapper i utviklerveiledningene for Android og iOS.

Slik fungerer tilpassede kampanjer

Det er totalt fem parametere du kan legge til i nettadressene dine. Hver parameter må kobles sammen med en verdi du tilordner. Dette gjør at hvert parameter/verdi-par inneholder kampanjeidentifiserende informasjon.

Du kan for eksempel angi nyhetsbrev som verdi for parameteren utm_source for å identifisere trafikk som kommer fra et nyhetsbrev. Deretter kan du kombinere den med parameteren utm_campaign og verdien june for å angi at dette gjelder kampanjen som ble kjørt i juni måned. Du velger selv hvor mange verdier du ønsker å bruke, men pass på å velge beskrivende navn og ha oversikt over hvilken kampanje som er knyttet til hvilke verdier.

Eksempelnettadresser for tilpassede kampanjer

Verktøyene våre for nettadressegenerering oppretter disse for deg, men hvis du oppretter nettadressene dine manuelt, må de se ut som disse eksemplene:

• http://www.example.com/?utm_campaign=spring&utm_medium=referral&utm_source=exampleblog
  • http://www.example.com/?utm_campaign=spring&utm_medium=email&utm_source=newsletter1
  • http://www.example.com/?utm_campaign=spring&utm_medium=email&utm_source=newsletter1&utm_content=toplink

Parametrene for tilpassede kampanjer

Du bør alltid bruke parametrene utm_source, utm_medium og utm_campaign til å holde rede på forskjellige kampanjer. utm_term og utm_content kan brukes til sporing av tilleggsinformasjon:

• utm_source: Identifiserer annonsøren, nettstedet, publikasjonen osv. som sender trafikk til området ditt, for eksempel google, citysearch, newsletter4 eller billboard.
  • utm_medium: Annonserings- eller markedsføringsmedium, for eksempel pris per klikk, banner eller nyhetsbrev via e-post.
  • utm_campaign: Blant annet det individuelle kampanjenavnet, slagordet og kampanjekoden for et produkt.
  • utm_term: Identifiserer søkeord for betalte søk. Hvis du manuelt merker kampanjer med betalte søkeord, bør du også bruke utm_term for å spesifisøkeordet.
  • utm_content: Brukes for å skille mellom lignende innhold eller mellom linker i samme annonse. Hvis du for eksempel har to linker for handlingsfremmende uttrykk i den samme e-posten, kan du bruke utm_content og angi ulike verdier for hver av dem, slik at du kan se hvilken versjon som er mest effektiv.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg:

Tilbakemeldingen er registrert. Takk skal du ha.
  • Svært unyttig
  • Ikke særlig nyttig
  • Litt nyttig
  • Svært nyttig
  • Ekstremt nyttig