[UA] Samle inn kampanjedata via egendefinerte nettadresser

Legg til parametere i nettadresser for å identifisere kampanjer som henviser trafikk.

Hvis du legger til kampanjeparametere i destinasjonsadressene du bruker i annonsekampanjene dine, kan du samle inn informasjon om hvor formålstjenlige kampanjene er. Du kan også finne ut hvor kampanjene er mest effektive. Det kan for eksempel hende at du oppnår høy inntekt med Sommersalg-kampanjen din. Hvis du kjører denne kampanjen i ulike sosiale apper, er det nyttig å vite i hvilke av dem du finner de mest lønnsomme kundene. Eller hvis du kjører forskjellige versjoner av kampanjen via e-post-, video- og appannonser, kan du sammenligne resultatene for å se hvor markedsføringen din er mest effektiv.

Når en bruker klikker på en henvisningslink, blir parameterne du legger til, sendt til Analytics, og de relaterte dataene blir tilgjengelige i Kampanjer-rapportene.

I denne artikkelen:

Parametere

Du kan legge til fem parametere i nettadressene dine:

• utm_source: Identifiserer blant annet annonsøren, nettstedet og publikasjonen som sender trafikk til området ditt, for eksempel google, newsletter4 eller billboard.
  • utm_medium: Annonserings- eller markedsføringsmediet, som for eksempel CPC, bannerannonse eller nyhetsbrev via e-post.
  • utm_campaign: Blant annet det individuelle kampanjenavnet, slagordet og kampanjekoden for et produkt.
  • utm_term: Identifiserer søkeord for betalte søk. Hvis du manuelt merker kampanjer med betalte søkeord, bør du også bruke utm_term for å identifisere søkeordet.
  • utm_content: Brukes for å skille mellom lignende innhold eller mellom linker i samme annonse. Hvis du for eksempel har to handlingsfremmende linker i den samme e-posten, kan du bruke utm_content og angi ulike verdier for hver av dem, slik at du kan se hvilken versjon som er mest effektiv.

Du må tilordne en verdi til hver enkelt parameter. Dette gjør at hvert parameter/verdi-par inneholder kampanjerelatert informasjon.

For Sommersalg-kampanjen din kan du for eksempel bruke det følgende parameter/verdi-paret:

• Med utm_source = sommerkampanje kan du identifisere trafikk du får fra Sommersalg-kampanjen du kjører via e-post.
  • Med utm_medium = e-post kan du identifisere trafikk fra e-postkampanjen kontra appkampanjen.
  • Med utm_campaign = sommersalg kan du identifisere den overordnede kampanjen.

Hvis du har brukt disse parameterne, ser nettadressen for den tilpassede kampanjen omtrent slik ut:

https://www.example.com/?utm_source=sommer-e-post&utm_medium=email&utm_campaign=sommersalg

Når du legger til parametere i en nettadresse, bør du alltid bruke utm_source, utm_medium og utm_campaign

Parameterne utm_term og utm_content er valgfrie.

utm_ er et obligatorisk prefiks for disse parameterne.

Slik konfigurerer du tilpassede kampanjer

Du kan legge til parametere og verdier manuelt i nettadressene dine, eller du kan bruke en av de plattformspesifikke nettadressebyggerne nedenfor til å opprette nettadressene og legge til parameterne.

Viktig: Hvis du markedsfører en Android-app, må du bruke nettadressebyggeren for Google Play. Hvis du markedsfører en iOS-app, må du bruke nettadressebyggeren for sporing av iOS-kampanjer. Ellers bør du bruke nettadressebyggeren for Google Analytics-kampanjer.

Manuell konfigurering

Hvis du ønsker å konfigurere tilpassede kampanjer manuelt, må du skille parameterne fra nettadressen med tegnet ?. Angi parameterne og verdiene som kombinasjoner, atskilt med tegnet =. Skill hvert parameter/verdi-par med tegnet &. Eksempel:

https://www.example.com/?utm_source=e-postkampanje&utm_medium=email&utm_campaign=sommersalg

Du kan legge til parametere i nettadresser i hvilken som helst rekkefølge. Legg merke til at det skilles mellom små og store bokstaver i Analytics, slik at utm_source=google ikke er det samme som utm_source=Google. Det skilles mellom store og små bokstaver for hver verdi du angir.

Du finner en teknisk oversikt i artikkelen Kampanjer og trafikkilder.

Eksempler på nettadresser

• http://www.example.com/?utm_source=eksempelblogg&utm_medium=henvisning&utm_campaign=sommersalg
  • http://www.example.com/?utm_source=nyhetsbrev1&utm_medium=e-post&utm_campaign=sommersalg
  • http://www.example.com/?utm_source=nyhetsbrev1&utm_medium=e-post&utm_campaign=sommersalg&utm_content=topplink

Se data for tilpassede kampanjer

Slik kan du se Kampanjer-rapportene:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Velg Brukeranskaffelse > Kampanjer.