Dimensioner og metrics

Forstå byggestenene i dine rapporter.

Alle rapporter i Google Analytics består af dimensioner og metrics.

Dimensioner beskriver brugernes egenskaber, deres sessioner og handlinger. Dimensionen By beskriver en egenskab for sessioner ved at angive den by, f.eks. "Paris" eller "New York", hvor den enkelte session kommer fra. Dimensionen Side beskriver en egenskab ved sidevisningshandlinger og angiver webadressen på hver side, der blev vist.

Metrics er kvantitative målinger. Metricen Sessioner er det samlede antal sessioner. Metricen Sider pr. session er det gennemsnitlige antal sidevisninger pr. session.

I tabellerne i de fleste Google Analytics-rapporter organiseres dimensionsværdier i rækker og metrics i kolonner. Denne tabel viser f.eks. én dimension (By) og to metrics (Sessioner og Sider pr. session).

DIMENSION VARIABEL VARIABEL
By Sessioner Sider pr. session
Vanløse 5.000 3,74
Berlin 4.000 4,55

I de fleste Analytics-rapporter kan du ændre dimension og/eller tilføje en sekundær dimension. Hvis du f.eks. tilføjer Browser som sekundær dimension i ovenstående tabel, kommer det til at se sådan ud:

DIMENSION DIMENSION VARIABEL VARIABEL
By Browser Sessioner Sider pr. session
Vanløse Chrome 3.000 3,5
Vanløse Firefox 2.000 4,1
Berlin Chrome 2.000 5,5
Berlin Safari 1.000 2,5
Berlin Firefox 1.000 4,7

Gyldige kombinationer af dimension og metric

Det er ikke muligt at kombinere alle metrics med alle dimensioner. Hver dimension og metric har et omfang: brugere, sessioner eller handlinger. I de fleste tilfælde giver det kun mening at kombinere dimensioner og metrics med samme omfang. Sessioner er f.eks. en sessionsbaseret metric, så den kan kun bruges sammen med dimensioner på sessionsniveau, f.eks. Kilde eller By. Det ville ikke være logisk at kombinere Sessioner med en dimension på handlingsniveau (eller hitniveau), f.eks. Side.

Du kan finde en liste over gyldige kombinationer af dimensioner og metrics i Referenceværktøj til dimensioner og variabler på udviklerwebsitet.

Hvor nyttig er denne artikel:

Feedback registreret. Tak.
  • Slet ikke nyttig
  • Ikke særligt nyttig
  • Nogenlunde nyttig
  • Meget nyttig
  • Yderst nyttig