Dimensionen Trafikkälla

Källa: Varje länk till en webbplats har ett ursprung, det vill säga en källa. Exempel på källor är ”google” (namnet på en sökmotor), ”facebook.com” (namnet på en hänvisningswebbplats), ”nyhetsbrev_vår” (namnet på ett nyhetsbrev) och ”direct” (användare som skrev webbadressen direkt i webbläsaren eller som har bokmärkt sidan).

Medium: Varje länk till en webbplats har ett medium. Exempel på medier är ”organic” (obetald sökning), ”cpc” (kostnad per klick, alltså betald sökning), ”link” (länk), ”email” (namnet på ett anpassat medium som du har skapat), ”none” (direkttrafik).

Sökord: När du använder SSL-sökning, får sökordet värdet (inte angivet).

Kampanj: Namnet på den länkade Google Ads-kampanjen eller en anpassad kampanj som du har skapat.

Innehåll: En viss länk eller ett visst innehållsobjekt i en anpassad kampanj. Om du till exempel har två länkar med uppmaningar i samma e-postmeddelande, kan du använda olika värden på Innehåll för att skilja dem åt så att du kan se vilken variant som är mest effektiv.

Du kan använda anpassade kampanjer om du vill tagga länkar med anpassade värden för kampanj, medium, källa och sökord.