[UA] Dimensioner för trafikkällor

I den här artikeln beskriver vi dimensioner för trafikkällor i Universal Analytics. Motsvarande information om Google Analytics 4 finns i följande resurser:

Källa: Varje länk till en webbplats har ett ursprung/en källa. Exempel på källor är ”google” (namnet på en sökmotor), ”facebook.com” (namnet på en hänvisande webbplats), ”nyhetsbrev_vår” (namnet på ett nyhetsbrev) och ”direct” (användare som skrev webbadressen direkt i webbläsaren eller som har bokmärkt sidan).

Medium: Varje länk till en webbplats har ett medium. Exempel på medier är ”organic” (obetald sökning), ”cpc” (kostnad per klick, dvs. betald sökning), ”link” (länk), ”referral” (hänvisning), ”social” (indata från sociala medier), ”email” (namnet på ett anpassat medium som du har skapat), ”none” (direkttrafik).

Sökord: När du använder SSL-sökning får sökordet värdet (inte angivet).

Kampanj: Namnet på den länkade Google Ads-kampanjen eller en anpassad kampanj som du har skapat.

Innehåll: En viss länk eller ett visst innehållsobjekt i en anpassad kampanj. Om du till exempel har två länkar med uppmaningar i samma e-postmeddelande kan du använda olika värden på Innehåll för att skilja dem åt så att du kan se vilken variant som är mest effektiv.

Du kan använda anpassade kampanjer för att tagga länkar med anpassade värden för kampanj, medium, källa och sökord.