[UA] Trafikkildedimensjoner

Denne artikkelen handler om trafikkildedimensjoner i Universal Analytics. I ressursene nedenfor finner du lignende informasjon relatert til Google Analytics 4:

Kilde: Hver henvisning til et nettsted har en opprinnelse – eller kilde. Mulige kilder er: «google» (navnet på en søkemotor), «facebook.com» (navnet på et henvisningsnettsted), «nyhetsbrev_vår» (navnet på ett av nyhetsbrevene dine) og «direct» (direkte – altså brukere som skrev inn nettadressen direkte i nettleseren eller hadde bokmerket nettstedet).

Medium: Hver henvisning til et nettsted har også et medium. Mulige medier er: «organic» (organisk, altså et ubetalt søk), «cpc» (kostnad per klikk, altså et betalt søk), «referral» (henvisning), «social» (inndata i et sosialt medium), «email» (e-post, altså navnet på et egendefinert medium du har opprettet) «none» (ingen, og direkte trafikk har ikke noe medium).

Søkeord: Søkeord har verdien (ikke angitt) ved bruk av SSL-søk.

Kampanje er navnet på Google Ads-henvisningskampanjen eller en egendefinert kampanje du har opprettet.

Innhold identifiserer en bestemt link eller et bestemt element i en egendefinert kampanje. Hvis du for eksempel har to linker med handlingsfremmende oppfordringer i den samme e-posten, kan du bruke ulike innholdsverdier for å skille disse fra hverandre, slik at du ser hvilken versjon som er mest effektiv.

Du kan bruke egendefinerte kampanjer til å tagge linker hvis du vil bruke egendefinerte verdier for kilde, medium, søkeord og kampanje.