[UA] Dimensies voor verkeersbronnen

Dit artikel gaat over dimensies voor verkeersbronnen in Universal Analytics. Bekijk de volgende bronnen voor vergelijkbare informatie over Google Analytics 4:

Bron: Elke verwijzing naar een website bevat een herkomst of bron. Mogelijke bronnen zijn: 'google' (de naam van een zoekmachine), 'facebook.com' (de naam van een verwijzende site), 'nieuwsbrief_mei' (de naam van een van uw nieuwsbrieven) en 'direct' (gebruikers die uw URL rechtstreeks in hun browser hebben getypt of uw site hadden gebookmarkt).

Medium: Elke verwijzing naar een website bevat ook een medium. Mogelijke mediums zijn: 'organisch' (onbetaald zoeken), 'cpc' (kosten per klik, dat wil zeggen, betaalde zoekresultaten), 'verwijzing' (verwijzing), 'social' (invoer van social media), 'e-mail' (de naam van een aangepast medium dat u heeft gemaakt), 'geen' (rechtstreekse bezoeken die 'geen' medium hebben).

Zoekwoord: wanneer zoeken via SSL wordt gebruikt, heeft Zoekwoord de waarde (niet opgegeven).

Campagne is de naam van de verwijzende Google Ads-campagne of van een aangepaste campagne die u heeft gemaakt.

Content geeft een specifieke link of contentitem aan in een aangepaste campagne. Als een e-mailbericht bijvoorbeeld 2 call-to-action-links bevat, kunt u verschillende waarden voor Content gebruiken om deze 2 te onderscheiden, zodat u kunt achterhalen welke versie de effectiefste is.

U kunt aangepaste campagnes gebruiken om links te coderen met uw eigen aangepaste waarden voor Campagne, Medium, Bron en Zoekwoord.