[UA] Liikenteen lähteiden ulottuvuudet

Tässä artikkelissa kerrotaan liikenteen lähteiden ulottuvuuksista Universal Analyticsissa. Vastaavaa tietoa Google Analytics 4:stä on seuraavissa artikkeleissa:

Lähde: Jokaisella verkkosivustoon kohdistuvalla viittauksella on alkuperä eli lähde. Mahdollisia lähteitä ovat "google" (hakukoneen nimi), "facebook.com" (viittaavan sivuston nimi), "talvi_uutiskirje" (uutiskirjeesi nimi) ja "suora" (sellaisten käyttäjien käynnit, jotka kirjoittivat URL-osoitteen suoraan selaimeensa tai käyttivät kirjanmerkkiä).

Tulotapa: Jokaisella verkkosivustoon kohdistuvalla viittauksella on myös tulotapa. Mahdollisia tulotapoja ovat "orgaaninen" (maksuton haku), "cpc" (klikkauskohtainen hinta eli maksettu haku), "viittaus", "some" (sosiaalisen median sisältö), "sähköposti" (luomasi oman tulotavan nimi), "ei mikään" (suoran liikenteen tulotapa).

Avainsana: Kun käytetään SSL-hakua, avainsanan arvona on (not provided).

Kampanja: Viittaavan Google Ads ‐kampanjan nimi tai luomasi oma kampanja.

Sisältö: Kertoo tietyn linkin tai sisältökohteen omassa kampanjassa. Jos olet esimerkiksi sisällyttänyt kaksi toimintakehotuslinkkiä samaan sähköpostiviestiin, voit erottaa linkit sisältöarvojen avulla nähdäksesi, kumpi on tehokkaampi.

Voit tagata linkit Omissa kampanjoissa siten, että linkeissä käytetään omia arvojasi kampanjoille, tulotavoille, lähteille ja avainsanoille.