Analytics ei seuraa tavoitteita

Tässä artikkelissa kerrotaan syistä, joiden vuoksi et ehkä näe konversioita raporteissa.

Tässä artikkelissa:

Tavoite-URL on annettu väärin

Jos haluat selvittää, onko tavoite-URL annettu väärin, kopioi URL-osoite Tavoite-URL‑kentästä ja liitä se hakukenttään joko Sivut-raportissa tai URL-tavoitteet-raportissa.

Analytics ohittaa verkkotunnuksen nimen kokonaan silloin, kun se tunnistaa konversion määritetyn tavoitteen avulla. Tästä syystä verkkotunnuksen nimen voi poistaa kokonaan ja tavoite-URL on silti kelvollinen. Jos tavoite esimerkiksi on http://www.omasivusto.fi/1/kiitos.html, tavoite-URL voi olla /1/kiitos.html.

Jos valitset tavoitteesi hakutyypiksi Säännöllisten lausekkeiden haun, sinun on vältettävä pisteitä käyttämällä kenoviivaa (esim. /1/kiitos\.html). Lue lisätietoja säännöllisistä lausekkeista.

Tavoitesivulla ei ole seurantakoodia

Jos tavoitesivulla ei ole seurantakoodia, Analytics ei seuraa sivua eikä myöskään tavoitteita. Varmista, että olet asentanut sivuille oikean seurantakoodin, koska koodi määräytyy tilin sivuston mukaan. Löydät seurantakoodin klikkaamalla Järjestelmänvalvoja-kohtaa minkä tahansa Analytics-sivun yläreunassa ja valitsemalla sitten tilin ja sivuston. Klikkaa kohdassa Sivusto valintaa Seurantakoodi. Tila tulee näkyviin sivun yläreunaan.

Virheellinen hakutyyppi

Hakutyypin (päähaun, tarkan haun, säännöllisten lausekkeiden haun) on oltava oikeaa tyyppiä. Huomaa, että vain Säännöllisten lausekkeiden haku vastaa tavoite-URLin ja suppilon vaiheiden kentissä annettuja säännöllisiä lausekkeita. Muissa hakutyypeissä säännöllisiä lausekkeita ei hyväksytä. Jos et tiedä, mikä hakutyyppi kannattaa valita, käytä oletusvaihtoehtoa Päähaku.

Virheellisesti määritetty tarkka haku

Jos käytät tavoitteena tarkkaa hakua (esim. http://verkkotunnus.fi/sivu.html), kaikki tekstin loppuun tulevat ylimääräiset välilyönnit tekevät vastineesta kelpaamattoman. Jos käytät säännöllisten lausekkeiden hakua (esim. ^/sivu.html), ylimääräisistä välilyönneistä ei tarvitse välittää.

Virheellisesti määritetty säännöllinen lauseke

Yksinkertainen tapa tarkistaa säännöllinen lauseke on kirjoittaa säännöllinen lauseke Sivut-raportin Haku-kenttään. Jos raportti sisältää hakua vastaavia tavoitemerkintöjä, säännöllinen lausekkeesi on oikein. Jos et saa mitään tuloksia, varmista, että sivu sisältää seurantakoodin.

Suodattimet kirjoittavat URL-osoitteet uudelleen

Jos URL-osoitteiden uudelleenkirjoittamiseen käytetään Analytics -suodattimia, on varmistettava, että myös tavoiteasetukset ovat muutosten mukaisia. Muista, että URL-osoitteita muokkaavia suodattimia käytetään tilille tuleviin käsittelemättömiin tietoihin ennen tavoitteiden käsittelemistä. Näin ollen tavoitteen ja suppilon URL-osoitteiden on vastattava URL-osoitteen lopullista, uudelleenkirjoitettua muotoa. Esimerkki:

Jos sivustosi URL-osoite http://www.omasivusto.fi/hakemisto/lataus/tiedosto.html on muokattu suodattimen avulla muotoon /lataus/tiedosto, tavoitteesi on vastattava lopullista suodatettua URL-osoitetta /lataus/tiedosto eikä osoitetta /hakemisto/lataus/tiedosto.html.

Tavoitesivu on lataus (esim. PDF)

Analytics ei seuraa latauksia tavoitteina suoraan. Voit kuitenkin tunnistaa tapahtumia tavoitteina. Lue lisää kohdasta Latausten määrittäminen tavoitteiksi.