Yleiset ongelmat

Analytics ei seuraa tavoitteita

On olemassa useita syitä siihen, miksi tavoitteitasi ei seurata Google Analytics -raporteissa:

• Tavoitteen URL-osoite on annettu väärin
    Jos haluat määrittää, onko tavoitteen URL-osoite annettu väärin, kopioi URL-osoite Tavoitteen URL-osoite ‑kentästä ja liitä se hakukenttään joko Sivut-raportissa tai URL-tavoitteet-raportissa.

Analytics ohittaa verkkotunnuksen nimen kokonaan silloin, kun ohjelma tunnistaa tuloksen määritetyn tavoitteen avulla. Tästä syystä verkkotunnuksen nimen voi poistaa kokonaan ja tavoitteen URL-osoite on silti kelvollinen. Jos tavoite esimerkiksi on http://www.omasivusto.fi/1/kiitos.html, tavoitteen URL-osoitteena voi käyttää osoitetta /1/kiitos.html.

Jos valitset tavoitteesi hakutyypiksi Säännöllisten lausekkeiden haun, sinun on vältettävä pisteitä käyttämällä kenoviivaa (esim. /1/kiitos\.html). Lisätietoja säännöllisistä lausekkeista

• Tavoitesivulla ei ole seurantakoodia
    Jos tavoitesivulla ei ole seurantakoodia, Google Analytics ei seuraa sivua eikä myöskään tavoitteita. Varmista myös, että olet asentanut sivuille oikean seurantakoodin, koska koodi määräytyy tilin omaisuuden mukaan. Löydät seurantakoodin klikkaamalla Järjestelmänvalvoja-kohtaa minkä tahansa Analytics-sivun yläreunassa ja valitsemalla sitten tilin ja omaisuuden. Klikkaa kohdassa Omaisuus valintaa Seurantakoodi. Tila tulee näkyviin sivun yläreunaan.

• Virheellinen hakutyyppi
    Hakutyypin (päähaun, tarkan haun, säännöllisten lausekkeiden haun) on oltava oikeaa tyyppiä. Huomaa, että vain säännöllisten lausekkeiden haku vastaa tavoitteen URL-osoitteen ja kanavan vaiheen kentissä annettuja säännöllisiä lausekkeita. Muissa hakutyypeissä säännöllisiä lausekkeita ei hyväksytä. Jos et tiedä, mikä hakutyyppi kannattaa valita, käytä oletusvaihtoehtoa Päähaku.

• Virheellisesti määritetty tarkka haku
    Jos käytät tavoitteessa tarkkaa hakua (esim. osoitetta http://verkkotunnus.fi/sivu.html), kaikki tekstin loppuun tulevat ylimääräiset välilyönnit tekevät vastineesta kelpaamattoman. Jos käytät säännöllisten lausekkeiden hakua (esim. osoitetta ^/sivu.html), ylimääräisistä välilyönneistä ei tarvitse välittää.

• Virheellisesti määritetty säännöllinen lauseke
    Yksinkertainen tapa tarkistaa säännöllinen lauseke on kirjoittaa se Sivut-raportin Haku-kenttään. Jos raportti sisältää hakua vastaavia tavoitemerkintöjä, säännöllinen lausekkeesi on virheetön. Jos et saa mitään tuloksia, varmista, että sivu sisältää seurantakoodin.

• Suodattimet kirjoittavat URL-osoitteet uudelleen
    Jos URL-osoitteiden uudelleenkirjoittamiseen käytetään Google Analytics -suodattimia, on varmistettava, että myös tavoiteasetukset ovat muutosten mukaisia. Muista, että URL-osoitteita muokkaavia suodattimia käytetään tiliin tuleviin käsittelemättömiin tietoihin ennen tavoitteiden käsittelemistä. Näin ollen tavoitteen ja kanavan URL-osoitteiden on vastattava URL-osoitteen lopullista, uudelleenkirjoitettua muotoa. Esimerkki:
    Jos sivustosi URL-osoite http://www.omasivusto.fi/hakemisto/lataus/tiedosto.html on muokattu suodattimen avulla muotoon /lataus/tiedosto, tavoitteesi on vastattava lopullista suodatettua URL-osoitetta /lataus/tiedosto eikä osoitetta /hakemisto/lataus/tiedosto.html.

• Tavoitesivusi on lataus (esim. PDF)
    Google Analytics ei seuraa latauksia tavoitteina suoraan. Voit kuitenkin määrittää tapahtumat tavoitteiksi. Lisätietoja on aiheessa Erityisluonteiset tavoitteet ja kanavat.