Felaktig attribution av ingångssida

I rapporten Visualisering av trattar kan det se ut som att en ingångssida felaktigt hänför en ingångssida till steg 1 i en tratt när användaren i själva verket anlände till tratten i ett annat steg. Till exempel:

Målet och stegen i tratten är följande:

• Steg 1: /page1.html
  • Steg 2: /page2.html
  • Måladress: /goal.html

Användaren besöker sidorna på webbplatsen i följande ordning:

1. /entrance.html
  2. /page2.html
  3. /page1.html
  4. /goal.html

I Analytics tillskrivs ingångssidan som det tidigaste steget i tratten som användaren visade. Om användaren som i det här exemplet besökte /page2.html före /page1.html anges /page1.html som ingångssida eftersom det är det tidigaste steget i tratten.