Sådan beregnes antal sessioner

Antal sessioner vises som et histogram i rapporten Frekvens og aktualitet.

Overordnet set

Værdier for dimensionen Antal sessioner vises i et histogram med et interval fra 1-60. Dette histogram vises i rapporten Frekvens og aktualitet.

I dybden

For at forstå hvordan dimensionen Antal sessioner fungerer, hjælper det, hvis du ved, hvordan sessioner tælles i Analytics.

Hver gang en bruger starter en session, tælles der en ny session for den pågældende bruger. Hvis bruger A besøger dit website første gang i januar, er antallet af sessioner for brugeren 1. Hvis brugeren vender tilbage i februar, er antallet af sessioner 2 og så fremdeles for hvert efterfølgende besøg.

Hvis du ser rapporten Frekvens og aktualitet for januar, er bruger A's session medtaget i rækken for 1, hvilket angiver, at der var én session fra en førstegangsbruger i det valgte datointerval. Hvis du ser rapporten Frekvens og aktualitet for februar, er bruger A's session medtaget i rækken for 2, hvilket angiver, at der var én session fra en andengangsbruger i det valgte datointerval.

Det er også muligt, at bruger A starter to sessioner i det valgte datointerval. I dette tilfælde tælles sessionen i hver række, der gælder for antal sessioner.

For at illustrere dette skal du se i denne tabel, som viser sessionsdatoen og antallet af sessioner for tre brugere:

Dato Brugere Antal
Januar Bruger A
Bruger B
1
2

Februar Bruger B
Bruger C
3
1

Marts Bruger A
Bruger B
Bruger C
2
4
2

Hvis disse var det samlede antal brugere i dine data for februar, ville sessionerne være fordelt i histogrammet på følgende måde:

• Én session: 1
  • To sessioner: 0
  • Tre sessioner: 1

Hvis du så den samme rapport for marts, ville sessionerne være fordelt således i histogrammet:

• Én session: 0
  • To sessioner: 2
  • Tre sessioner: 0
  • Fire sessioner: 1

Og hvis du så den samme rapport for februar og marts, ville sessionerne være fordelt således i histogrammet:

• Én session: 1
  • To sessioner: 2
  • Tre sessioner: 1
  • Fire sessioner: 1

I dette tilfælde er det samlede antal sessioner faktisk større end antallet af unikke brugere, da rapporten Frekvens og aktualitet ser på sessioner i stedet for unikke brugere.