Flera spårningskoder på webbsidor

Du kan installera flera instanser av Analytics-spårningskoden på dina webbsidor när du vill kunna skicka data till flera egendomar i ditt konto.

Alla konfigurationer stöds inte. Du kan till exempel installera flera instanser av spårningskoden Universal Analytics (analytics.js) på dina webbsidor, men bara en instans av Classic Analytics-koden (ga.js). Flera instanser av ga.js kan resultera i felaktig datainsamling, bearbetning eller rapportering. Däremot kan du installera en eller flera instanser av analytics.js på webbsidor där det också finns en instans av ga.js.

Det kan vara praktiskt med flera spårningskoder om användare med åtkomst till olika egendomar behöver se data från samma webbplats, eller om du har flera versioner av en webbplats. Till exempel kan du samla in data från example.com med hjälp av en instans av analytics.js, samla in data från example.co.uk med en annan instans av analytics.js och visa sammanslagen data med hjälp av en tredje instans av analytics.js på båda webbplatserna.

Relaterade resurser

google-developers-svg

Läs Arbeta med flera spårningsobjekt om du vill se hur du kan implementera flera instanser av spårningskoden med analytics.js-biblioteket.