Kontrollér om Analytics brukes på en nettside

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

For nettsider du eier

Ved hjelp av sanntidsrapportene kan du overvåke brukernes aktivitet mens den forekommer. Hvis disse rapportene inneholder data, betyr det at data blir samlet inn av sporingskoden din for øyeblikket

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Gå til en rapporteringsvisning for området der du la til sporingskoden. Hvis du la til sporingskoden for dette området (nettstedet) ganske nylig, finner du sannsynligvis bare én rapporteringsvisning.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Velg Sanntid > Oversikt.

For nettsider du besøker (og ikke eier)

Merk: Hvis Google Tag Manager brukes på nettsiden du besøker, kan du ikke avgjøre om Analytics brukes på siden. Sider der Google Tag Manager brukes, har en beholderkodebit i stedet for Analytics-sporingskoden. Bare brukere med tilgang til Google Tag Manager-beholderen som brukes, kan se hvilke tagger (inkludert Analytics-sporingskoden) som brukes.

Du kan finne ut om en nettside du besøker (men ikke eier), bruker Analytics, på ulike måter. De vanligste måtene å sjekke dette på, er innebygd i de fleste moderne nettlesere. Du kan se på kildekoden, som forteller nettleseren hva den skal laste inn, eller bruke nettleserbaserte utviklerverktøy for å finne ut om siden sender informasjon til Analytics.

Når du leter etter Analytics, kan du prøve begge metodene. Det er vanlig at Analytics JavaScript-koden er direkte integrert i en nettside, og da kan du se den i kildekoden. Det er mulig for en side å kalle opp Analytics fra en annen kilde. I slike tilfeller er JavaScript ikke direkte integrert i siden. Du kan bare avgjøre om siden bruker Analytics ved å kontrollere om det er kommunikasjon mellom utviklerverktøyene og Analytics.

Gjør følgende hvis du bruker Chrome, og ønsker å kontrollere kildekoden for Analytics JavaScript:

1. Last inn den aktuelle nettsiden i Chrome-nettleseren.
  2. Høyreklikk på siden og klikk på Se sidekilden.
  3. Da skal du kunne se mye kode. Søk etter enten gtag.js eller analytics.js (for Universal Analytics) eller ga.js (for klassisk Analytics) på siden. Både universelle og klassiske JavaScript-biblioteker kan brukes samtidig på et nettsted.

Gjør følgende hvis du bruker Chrome, og ønsker å bruke utviklerverktøyene:

1. Last inn den aktuelle nettsiden i Chrome-nettleseren.
  2. Velg Flere verktøy > Utviklerverktøy i nettlesermenyen.
  3. Klikk på Nettverk-fanen. Hvis tabellen ikke inneholder data, laster du inn siden på nytt.
  4. I Starter-kolonnen ser du etter gtag.js eller analytics.js (for Universal Analytics) eller ga.js (for klassisk Analytics). Både universelle og klassiske JavaScript-biblioteker kan brukes samtidig på et nettsted.

Tilgjengeligheten av og tilgangen til disse verktøyene varierer. I brukerstøtten for nettleseren din finner du mer informasjon om hvordan du kan kontrollere kildekoden eller bruke utviklerverktøyene.

Relaterte ressurser

Konfigurer nettsporingskoden