Analyticsin käytön tarkistaminen verkkosivulla

Tässä artikkelissa:

Omat verkkosivut

Reaaliaikaisten raporttien avulla voit seurata käyttäjien toimintaa reaaliajassa. Jos raporteissa näkyy dataa, seurantakoodisi kerää sitä parhaillaan.

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Siirry sen verkko-omaisuuden näkymään, johon olet lisännyt seurantakoodin. Jos olet lisännyt seurantakoodin tähän verkko-omaisuuteen (verkkosivustolle) äskettäin, näkymiä on todennäköisesti vain yksi.
  3. Avaa Raportit.
  4. Valitse Reaaliaikainen > Yleiskatsaus.

Verkkosivut, joilla vierailet (mutta joita et omista)

Huom. Jos käyt Google Tag Manageria käyttävällä verkkosivulla, et voi selvittää, käyttääkö sivu Analyticsia. Google Tag Manageria käyttävillä sivuilla on säilön koodinpätkä Analytics-seurantakoodin sijaan. Vain käyttäjät, joilla on sivulla käytetyn Google Tag Manager ‑säilön käyttöoikeus, voivat nähdä sivulla käytetyt tagit (mukaan lukien Analytics-seurantakoodin).

Voit tarkistaa usealla eri tavalla, käytetäänkö Google Analyticsia verkkosivulla, jolla vierailet (mutta jota et omista). Yleisimmät tarkistusmenetelmät on sisällytetty uusimpiin selaimiin. Voit joko tarkastella lähdekoodia, jonka perusteella selain lataa kohteet, tai selvittää selainpohjaisilla kehittäjän työkaluilla, lähettääkö sivu tietoja Analyticsiin.

Kun etsit Analyticsia, kokeile kumpaakin menetelmää. Analyticsin JavaScript lisätään usein suoraan verkkosivulle, jolloin se näkyy lähdekoodissa. Sivu voi myös kutsua Analyticsia toisesta lähteestä. Tällöin JavaScript ei näy sivulla suoraan. Voit selvittää, käytetäänkö sivulla Analyticsia, ainoastaan tarkistamalla Analytics-viestinnän tilan kehittäjän työkalujen avulla.

Jos käytät Chromea ja haluat tarkistaa, onko sivun lähdekoodissa Analyticsin JavaScript, toimi seuraavasti:

1. Lataa verkkosivu Chrome-selaimessa.
  2. Klikkaa sivua hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näytä sivun lähdekoodi.
  3. Näkyviin tulee paljon koodia. Etsi sivulta gtag.js tai analytics.js (Universal Analytics) tai etsi ga.js (Analyticsin perusversio). Sivusto voi käyttää samanaikaisesti sekä Analyticsin perusversion että Universal Analyticsin JavaScript-kirjastoja.

Jos käytät Chromea, voit ottaa kehittäjän työkalut käyttöön seuraavasti:

1. Lataa verkkosivu Chrome-selaimessa.
  2. Valitse selainvalikosta Lisää työkaluja > Kehittäjän työkalut.
  3. Klikkaa Network-välilehteä. Jos taulukossa ei näy dataa, päivitä sivu.
  4. Etsi Initiator-sarakkeesta gtag.js tai analytics.js (Universal Analytics) tai etsi ga.js (Analyticsin perusversio). Sivusto voi käyttää samanaikaisesti sekä Analyticsin perusversion että Universal Analyticsin JavaScript-kirjastoja.

Työkalujen saatavuus ja käytettävyys vaihtelee. Saat lisätietoja lähdekoodin tarkistamisesta selaimesi ohjekeskuksesta tai kehittäjän työkaluista.

Aiheeseen liittyviä resursseja

Verkkoseurantakoodin määrittäminen