Finn sporingskoden, sporings-ID-en og områdenummeret

Slik finner du sporingskoden, sporings-ID-en og områdenummeret i Google Analytics-kontoen din:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Velg Administrator-fanen.
  3. Velg en konto på rullegardinmenyen i KONTO-kolonnen.
  4. Velg et område på rullegardinmenyen i OMRÅDE-kolonnen.
  5. Under OMRÅDE klikker du på Sporingsinformasjon > Sporingskode. Image of where you find your tracking code in your Analytics account. Klikk for å utvide dette bildet og se hvor disse alternativene blir vist i grensesnittet. Location of the tracking code, tracking ID, and property number in your account. Klikk for å utvide dette bildet og se hvor sporingskoden, sporings-ID-en og områdenummeret blir vist i kontoen din.

Sporingskode

Sporingskoden (1) er en JavaScript-kodebit som blir brukt for å samle inn og sende data til Google Analytics fra et nettsted. Den blir generert automatisk for hvert nettområde. Du må kopiere den og lime den inn fra kontoen din på nettsidene dine for at Google Analytics skal fungere. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer nettsporingskoden.

Sporingskodebiten brukes bare for å samle inn data fra nettsteder. Du kan bruke SDK-ene fra Google Analytics for å samle inn data fra mobilapper, og Measurement Protocol for å innhente data fra andre digitale enheter, for eksempel billettautomater kiosker og spillkonsoller. Både SDK-ene og Measurement Protocol må konfigureres av en utvikler.

Sporing-ID og områdenummer

Sporings-ID-en (2) er en streng som UA-000000-01. Du må ta med den i sporingskoden for å informere Google Analytics om hvilken konto og hvilket område data skal sendes til. ID-en blir automatisk inkludert i JavaScript-kodebiten for nettsteder, men for at Google Analytics skal fungere, må du også ta den med i SDK-ene og i Measurement Protocol. Det første nummersettet (000000 i eksemplet ovenfor) refererer til kontonummeret, og det andre settet (-01) til det spesifikke områdenummeret (3) tilknyttet kontoen. Sporings-ID-en vises med stor skrift på Sporingsinformasjon-siden. Du kan også se hele strengen i de første linjene i JavaScript-kodebiten for sporingskoden.