Hur mätvärden för Site Search beräknas

I den här artikeln beskrivs de mätvärden och dimensioner som används i rapporterna för Site Search.

Innehåll i artikeln:

Mätvärden

Sessioner med sökning = Antalet sessioner som använde webbplatsens sökfunktion minst en gång.

Andelen sessioner där den interna sökfunktionen användes = Sessioner med sökning / Totalt antal sessioner.

Totalt antal unika sökningar = Det totala antalet gånger webbplatssökningen användes. Detta innefattar inte flera sökningar på samma sökord under samma session.

Resultatsidvisningar/sökning = Sidvisningar av sökresultatsidor/totalt antal unika sökningar.

Utgångar för sökning = Antalet sökningar som gjordes precis innan personen lämnade webbplatsen.

Andelen utgångar för sökning = Utgångar för sökning/totalt antal unika sökningar

Sökjusteringar = Antalet gånger en användare gjorde en ny sökning direkt efter en första sökning.

Andelen sökjusteringar = Andelen sökningar som ledde till en sökjustering. Det beräknas med formeln Sökjusteringar/Sidvisningar av sökresultatsidor.

Tid efter sökning = Hur lång tid användarna tillbringar på din webbplats när de har gjort en sökning. Detta beräknas som summan av alla search_duration för alla sökningar / (search_transitions + 1)

Sökningens djup = Antalet sidor som användaren tittade på efter att ha gjort en sökning. Detta beräknas som summan av alla search_depth i alla sökningar/(search_transitions +1)

Dimensioner

Söksida – sida på webbplatsen där användaren anger villkoren för en webbsökning

Sökresultatsidan – resultatsidan som visas efter en sökfråga i sökmotorn

Resultatsidvisning – den sida som visas efter ett klick på en resultatsida

Exempel

Vi antar att din webbplats fick tre sessioner från användare som navigerar enligt nedan …

• Session 1: (tid mellan söksidan kamera och söksidan svart kamera är 30 sekunder, och tiden mellan sökningen på svart kamera tills användaren lämnar webbplatsen är 60 sekunder)
    • Söksida (ord: kamera) >:
    • Resultatsida >
    • Resultatsidvisning >
    • Resultatsidvisning >
    • Söksida (ord: svart kamera) >
    • Sökresultatsida
    • Resultatsidvisning >
    • Resultatsidvisning >
    • Resultatsidvisning >
    • Användaren lämnar webbplatsen
  • Session 2: (tiden mellan söktermsidan dator till dess att användaren lämnar webbplatsen är 15 sekunder)
    • Söksida (ord: dator) >
    • Resultatsida >
    • Användaren lämnar webbplatsen
  • Session 3:
    • Ingen sökning

…Följande mätvärden kan beräknas:

• % sessioner som använde intern sökning = 2 användare som använde webbplatssökning (session 1 och session 2) / 3 totalt antal användare = 66,7 %
  • Sessioner med sökning = 2 (session 1 och session 2)
  • Totalt antal unika sökningar = 3 (kamera, svart kamera, dator)
  • Resultatsidvisningar / sökning = (2 + 3) / 3 = 1,67
  • Utgångar för sökning = 1 (session 2)
  • % utgångar för sökning = 1 (Session 2) / 2 (Session 1 och session 2) = 50 %
  • Justering = 1 (Session 1 - svart kamera)
  • % justering = 1 (Session 1 - svart kamera) / 3 = 33,3 %
  • Tid efter sökning = (30 sekunder + 60 sekunder + 15 sekunder) / (1 + 1) [session 1 och session 2] = 52,5 sek
  • Sökningens djup = (2 [kamera] + 3 [svart kamera] + 0 [dator]) / (1 [session 1] + 1 [session 2]) = 2,5

Målkonverteringar

Målkonverteringar i Site Search-rapporterna beräknas för sessioner där minst en sökning gjordes på webbplatsen. Målkonverteringar i alla andra rapporter tar hänsyn till alla sessioner och huruvida sessionen inbegrep en webbplatssökning eller inte. På så sätt kan du lättare avgöra om sökfunktionen på webbplatsen leder till att dina mål uppnås.