Slik utregnes Nettstedsøk-beregninger

I denne artikkelen ser vi nærmere på beregningene og dimensjonene som brukes i Nettstedsøk-rapportene.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Beregninger

Økter med søk = antallet økter der søkefunksjonen på nettstedet ditt ble brukt minst én gang.

Prosentandel av økter der interne søk ble brukt = Økter med søk / totalt antall økter.

Totalt antall unike søk = Totalt antall ganger nettstedets søkefunksjon ble brukt. Dette ekskluderer flere søk på samme søkeord i samme økt.

Sidevisninger av resultater / søk = Sidevisninger av søkeresultatsider / totalt antall unike søk.

Søkeutganger = Antallet søk en bruker foretok umiddelbart før vedkommende forlot nettstedet.

Prosentandel av søkeutganger = Søkeutganger / totalt antall unike søk.

Søkeforbedringer = Antallet ganger en bruker søkte igjen umiddelbart etter å ha foretatt et søk.

Prosentandel søkeforbedringer = Prosentandelen søk som resulterte i en søkeforbedring. Beregnes som søkeforbedringer / sidevisninger av søkeresultatsider.

Tid etter søk = Tiden brukerne tilbringer på nettstedet etter å ha foretatt et søk. Dette beregnes som summen av alle search_duration-oppføringene for alle søk / (search_transitions + 1).

Søkedybde = Antall sider som ble vist etter at et søk ble utført. Dette beregnes på følgende måte: summen av alle search_depth-oppføringene for alle søk / (search_transitions + 1).

Dimensjoner

Søkeside – Den siden på nettstedet der brukeren skriver inn ord for et nettsøk.

Søkeresultatside – Resultatsiden som returneres for et søkemotorsøk.

Resultater for sidevisninger – Den siden som blir vist etter et klikk på en resultatside.

Eksempel

Vi tar som forutsetning at nettstedet ditt hadde tre økter fra brukere som navigerte slik det er beskrevet nedenfor:

• Økt 1: (tiden mellom søkesiden for termen kamera og søkesiden for termen svart kamera er 30 sekunder, og tiden mellom søket svart kamera og nettstedutgangen er 60 sekunder)
    • Søkeordside (term: kamera) >:
    • Resultatside >
    • vis resultater for sidevisninger >
    • vis resultater for sidevisninger >
    • Søkeordside (term: svart kamera) >
    • Søkeresultatside >
    • vis resultater for sidevisninger >
    • vis resultater for sidevisninger >
    • vis resultater for sidevisninger >
    • Nettstedutgang
  • Økt 2: (tiden mellom søkesiden for termen datamaskin og nettstedutgangen er 15 sekunder)
    • Søkeside (term: datamaskin) >
    • Resultatside >
    • Nettstedutgang
  • Økt 3:
    • Ingen søk

..Følgende verdier kan beregnes:

• Prosentandel av økter der interne søk ble brukt = To brukere som brukte nettstedsøk (økt 1 og økt 2) / Tre brukere totalt = 66,7 prosent
  • Økter med søk = 2 (økt 1 og økt 2)
  • Totalt antall unike søk = 3 (kamera, svart kamera, datamaskin)
  • Sidevisninger av resultater / søk = (2+3) / 3 = 1,67
  • Søkeutganger = 1 (økt 2)
  • Prosentandel av søkeutganger = 1 (økt 2) / 2 (økt 1 og økt 2) = 50 prosent
  • Forbedringer = 1 (økt 1 – svart kamera)
  • Prosentandel forbedringer = 1 (økt 1 – svart kamera) / 3 = 33,3 prosent
  • Tid etter søk = (30 sekunder + 60 sekunder + 15 sekunder) / (1 + 1) [økt 1 og økt 2] = 52,5 sekunder
  • Søkedybde = (2 [kamera] + 3 [svart kamera] + 0 [datamaskin]) / (1 [økt 1] + 1 [økt 2]) = 2,5

Målkonverteringer

Målkonverteringene i nettstedsøkerapportene beregnes for økter som består av minst ett søk på nettstedet. I alle andre rapporter blir målkonverteringer beregnet ut fra alle økter, og det blir også registrert hvorvidt økten kom via et nettstedsøk eller ikke. Dette gjør det enklere for deg å fastslå nøyaktig hvor effektiv Nettstedsøk-funksjonen er med tanke på målene du vil nå.