Sivustohaun tietotyyppien laskeminen

Tässä artikkelissa kuvataan Sivustohaun raporteissa käytettyjä tietotyyppejä ja ulottuvuuksia.

Tässä artikkelissa:

Tietotyypit

Hakuja sisältävät istunnot = niiden istuntojen määrä, joissa sivustosi hakutoimintoa käytettiin vähintään kerran.

Sisäistä hakua käyttäneiden istuntojen prosenttiosuus = hakuja sisältävät istunnot / istunnot yhteensä.

Yksilöityjä hakuja yhteensä = sivustossasi tehtyjen hakujen kokonaismäärä. Määrä ei sisällä saman käynnin aikana samalla avainsanalla tehtyjä useita hakuja.

Tulossivujen katselut / haku = hakutulossivujen katselut / yksilöityjä hakuja yhteensä.

Hausta poistumiset = juuri ennen sivustosta poistumista tehtyjen hakujen määrä.

Hausta poistumisten prosenttiosuus = hausta poistumiset / yksilöityjä hakuja yhteensä.

Haun tarkennukset = niiden kertojen määrä, joiden yhteydessä käyttäjä teki uuden haun heti haun jälkeen.

Haun tarkennusten prosenttiosuus = niiden hakujen prosenttiosuus, jotka johtivat haun tarkennukseen. Osuus lasketaan jakamalla haun tarkennukset hakutulossivun katseluilla.

Aika haun jälkeen = aika, jonka käyttäjät viipyvät sivustossasi haun jälkeen. Lasketaan: kaikkien hakujen search_duration-arvojen summa / (search_transitions + 1).

Haun yhteydessä katseltu sivumäärä = niiden sivujen määrä, joita kävijät katselivat haun tehtyään. Lasketaan: kaikkien hakujen search_depth-arvojen summa / (search_transitions + 1).

Ulottuvuudet

Hakusivu: sivustossa oleva sivu, jolla käyttäjä kirjoittaa hakutermit verkkohakua varten.

Hakutulossivu: tulossivu, jonka hakukoneen kysely palauttaa.

Tulosten sivunäyttöa: sivut, joita tarkastellaan hakutulossivun klikkauksen jälkeen.

Esimerkki

Oletetaan, että verkkosivustosi sai kolme istuntoa käyttäjiltä, jotka liikkuivat sivustossa alla kuvatulla tavalla…

• Istunto 1: (kamera-termin hakusivun ja musta kamera -termin hakusivun välinen aika on 30 sekuntia, ja musta kamera -haun kesto ennen sivustosta poistumista on 60 sekuntia.)
    • Hakutermisivu (termi: kamera) >:
    • Tulossivu >
    • Tulosten sivunäytön katselu >
    • Tulosten sivunäytön katselu >
    • Hakutermisivu (termi: musta kamera) >
    • Hakutulossivu
    • Tulosten sivunäytön katselu >
    • Tulosten sivunäytön katselu >
    • Tulosten sivunäytön katselu >
    • Sivustosta poistuminen
  • Istunto 2: (tietokone-termin hakusivun ja sivustosta poistumisen välinen aika on 15 sekuntia)
    • Hakusivu (termi: tietokone) >
    • Tulossivu >
    • Sivustosta poistuminen
  • Istunto 5
    • Ei hakua

…näiden tietojen perusteella voidaan laskea seuraavat tiedot:

• Sisäisiä hakuja sisältäneiden istuntojen prosenttiosuus = 2 käyttäjää, jotka käyttivät sivustohakua (istunto 1 ja istunto 2) / 3 käyttäjää yhteensä = 66,7 %
  • Hakuja sisältävät istunnot = 2 (istunto 1 ja istunto 2)
  • Yksilöityjä hakuja yhteensä = 3 (kamera, musta kamera, tietokone)
  • Tulosten sivunäytöt / haku = (2 + 3) / 3 = 1,67
  • Hausta poistumiset = 1 (istunto 2)
  • Hausta poistumisten prosenttiosuus = 1 (istunto 2) / 2 (istunto 1 ja istunto 2) = 50 %
  • Tarkennus = 1 (istunto 1: musta kamera/1})
  • Tarkennusten prosenttiosuus = 1 (istunto 1: musta kamera) / 3 = 33,3 %
  • Aika haun jälkeen = (30 sekuntia + 60 sekuntia + 15 sekuntia) / (1 + 1) [istunto 1 ja istunto 2] = 52,5 sekuntia
  • Haun yhteydessä katseltu sivumäärä = (2 [kamera] + 3 [musta kamera] + 0 [tietokone]) / (1 [istunto 1] + 1 [istunto 2]) = 2,5

Tavoitteen konversiot

Sivustohaun raporttien tavoitteen konversiot lasketaan istunnoille, jotka sisältävät vähintään yhden verkkosivustossa tehdyn haun. Kaikissa muissa raporteissa tavoitteen konversioihin lasketaan kaikki istunnot ja se, tuliko istunto sivustohaun kautta. Tämä auttaa sinua määrittämään sivustohakuominaisuuden tehokkuuden tarkemmin tavoitteidesi kannalta.