[GA4] Waarom ziet Google Analytics er anders uit?

Als u na 14 oktober 2020 een website instelt in Google Analytics, heeft u waarschijnlijk een Google Analytics 4-property gemaakt. Google Analytics 4 is een nieuw soort property, met andere rapporten dan u gewend bent in Universal Analytics. Eén voordeel van een Google Analytics 4-property is dat u deze kunt gebruiken voor een website, een app of voor beide. Universal Analytics-property's ondersteunen alleen websites. Op 14 oktober 2020 vervangen Google Analytics 4-property's Universal Analytics als het standaardtype property.

Enkele verschillen tussen Google Analytics 4- en Universal Analytics-property's:

• Google Analytics 4-property's hebben geen tracking-ID van het type UA-. Ze hebben een G-ID.
  • Google Analytics 4-property's hebben geen weergaven.
  • Google Analytics 4-property's hebben geen doelen. Als u conversies wilt bijhouden, markeert u een gebeurtenistype als conversie.

Ga naar Maak kennis met de volgende generatie van Analytics: Google Analytics 4 voor meer informatie over Google Analytics 4.