Dit artikel gaat over Google Analytics 4-property's. Als u een Universal Analytics-property gebruikt, bekijkt u het gedeelte over Universal Analytics van dit Helpcentrum.

Waarom ziet Google Analytics er anders uit?

Als u na 14 oktober 2020 een website instelt in Google Analytics, heeft u waarschijnlijk een Google Analytics 4-property gemaakt. Google Analytics 4 is een nieuw soort property, met andere rapporten dan u gewend bent in Universal Analytics. Eén voordeel van een Google Analytics 4-property is dat u deze kunt gebruiken voor een website, een app of voor beide. Universal Analytics-property's ondersteunen alleen websites. Op 14 oktober 2020 vervangen Google Analytics 4-property's Universal Analytics als het standaardtype property.

Enkele verschillen tussen Google Analytics 4- en Universal Analytics-property's:

• Google Analytics 4-property's hebben geen tracking-ID van het type UA-. Ze hebben een G-ID.
  • Google Analytics 4-property's hebben geen weergaven.
  • Google Analytics 4-property's hebben geen doelen. Als u conversies wilt bijhouden, markeert u een gebeurtenistype als conversie.

Ik wil geen Google Analytics 4-property. Hoe kan ik terugzetten?

Controleer eerst of u nog geen Universal Analytics-property heeft die gegevens verzamelt voor deze website.Zoek in de propertykiezer of Beheerder naar een property met dezelfde naam, maar met een UA-ID. In het volgende screenshot van een propertykiezer ziet u als voorbeeld 2 property's voor dezelfde website. De eerste property, die in het rode vak wordt genoemd, is de Universal Analytics-property. (De tweede property heeft een achtervoegsel -GA4 en is de Google Analytics 4-property.)

Als u geen Universal Analytics-property voor deze website ziet, stelt u er een in. Volg daarna de instructies in dit artikel.