[GA4] Slik tilskrives appkonverteringer

Når du konfigurerer måling for et Google Analytics 4-område, blir måten konverteringer i apper tilskrives ulike kontaktpunkter i konverteringstrakten på, definert ut fra attribusjonsmodellen som brukes til rapportering. GA4 bruker identifikatorer til å knytte apphendelser opp mot konverteringer.

Apper er unike ved at det kreves en bestemt handling for at engasjementet skal registreres – en appinstallasjon. Appinstallasjoner spores som «first_opens» i GA4. Grunnen til det er at GA4 SDK ikke kjøres før appen er åpnet.

GA4 har flere attribusjonsmetoder for appinstallasjoner: automatisk tagging, universelle linker (iOS), Android App Links (funksjon som etablerer ulike typer linker), Play Store Referral API (Android) og Apple-søkeannonser.

Automatisk tagging

I Google Ads-kampanjer kan du bruke automatisk tagging, slik at GA4 kan identifisere hvilke klikk i appen din eller på nettstedet ditt som fører brukere til appen. Når automatisk tagging er slått på, blir det lagt til en unik parameter i nett- eller applinken som viderekobler brukerne til et sted der de kan laste ned appen. Når brukeren klikker på linken og installerer og åpner appen, rapporterer Google Analytics kilden, mediet og kampanjen fra denne annonsehendelsen.

Merk: Automatisk tagging kan ikke brukes til å spore installasjoner av iOS-apper.

Universelle linker og Android-applinker

Du kan bruke universelle linker (iOS) eller Android App Links til å spore appinstallasjoner ved å opprette dyplinker som viderekobler brukerne til en appbutikk der de kan laste ned appen. Du kan konfigurere manuelle eller statiske tagger som inkluderer utm-parametere (utm_source, utm_medium, utm_campaign), og se den relaterte kampanjeinformasjonen i Analytics-rapportene.

Et eksempel på en universell link:

http://my.app.link?utm_campaign=myappcampaign&utm_source=foo&utm_medium=bar

Et eksempel på en link til en Android-app:

http://example.com/gizmos?utm_campaign=myappcampaign&utm_source=foo&utm_medium=bar

Når en bruker klikker på linken, loggfører Analytics en kampanjehendelse med disse parameterne, og du ser følgende data om kampanjerelaterte hendelser:

• Kampanje: myappcampaign
  • Kilde: foo
  • Medium: bar

Installasjonshenvisninger fra Play-butikken

Installasjonshenvisninger fra Google Play-butikken vises som dette:

• Kilde = google-play. Dette indikerer én av to ting:
    • Brukeren fulgte en dyplink til oppføringen for appen din i Play-butikken hvor det ble spesifisert en henvisning (f.eks. play.google.com/store/apps/details?id=com.foo.bar&referrer=R).
    • Brukeren søkte i Play-butikken og fant appen på organisk vis.
  • Kilde = (direkte). Dette indikerer følgende:
    • Brukeren fulgte en dyplink til Play-butikken som ikke hadde noen henvisning.

Apple-søkeannonser

Hvis en app installeres som et resultat av et klikk på en Apple-søkeannonse, loggfører Analytics en «firebase_campaign»-hendelse med disse parameterne, og du ser følgende data om kampanjerelaterte hendelser:

• Kilde = Apple
  • Medium = search
  • Term = <keywordId from AdServices>

Du må legge til AdServices-rammeverket i Xcode-prosjektfilen for appen din for å spore Apple-søkeannonser.

Manuell attribusjon for første installering

Du kan registrere kilden, mediet og kampanjen som er tilknyttet brukeres første installering av appen din, ved å sende campaign_details-hendelsen kort tid etter installeringen. Når en bruker installerer appen for første gang, tilskriver first_open-hendelsen installeringen til kampanjeinformasjonen angitt i «campaign_details»-hendelsen.