Events and key events

[GA4] Com s'atribueixen les conversions d'aplicació

Quan es configura el mesurament per a una propietat de Google Analytics 4, l'atribució de conversions per a aplicacions es defineix en funció del model d'atribució dels informes seleccionat. GA4 utilitza identificadors per connectar esdeveniments i conversions d'aplicació.

Les aplicacions són úniques, ja que requereixen una acció concreta perquè es produeixi una implicació: una instal·lació d'aplicació. El seguiment de les instal·lacions d'aplicacions es fa a GA4 com a first_opens. Això passa perquè el paquet de desenvolupament de programari (SDK) de GA4 no s'executa fins que no s'obre l'aplicació.

GA4 proporciona diversos mètodes per atribuir les instal·lacions d'aplicacions: etiquetatge automàtic, enllaços universals (iOS), enllaços d'aplicació d'Android, l'API Referral de Play Store (Android) i instal·lacions d'anuncis d'Apple Search Ads.

Etiquetatge automàtic

A les campanyes de Google Ads, podeu aprofitar l'etiquetatge automàtic, que permet que GA4 identifiqui quins clics en aplicacions o en llocs web dirigeixen els usuaris a la vostra aplicació. Quan l'etiquetatge automàtic està activat, s'afegeix un paràmetre únic a l'enllaç web o de l'aplicació que dirigeix els usuaris a baixar l'aplicació. Quan un usuari fa clic a l'enllaç, i instal·la i obre l'aplicació, Google Analytics informa de la font, del mitjà i de la campanya d'aquest esdeveniment d'anunci.

Nota: l'etiquetatge automàtic no és compatible amb les instal·lacions d'aplicacions d'iOS.

Enllaços universals i enllaços d'aplicació d'Android

Podeu utilitzar enllaços universals (iOS) o enllaços d'aplicació d'Android per fer un seguiment de les instal·lacions d'aplicacions mitjançant la creació d'enllaços profunds que dirigeixin els usuaris a baixar la vostra aplicació des de la pàgina botiga d'aplicacions. Podeu configurar les etiquetes manuals o estàtiques per incloure paràmetres utm (utm_source, utm_medium i utm_campaign) i veure'n la informació relacionada de campanya als informes d'Analytics.

Exemple d'enllaç universal:

http://my.app.link?utm_campaign=myappcampaign&utm_source=foo&utm_medium=bar

Exemple d'enllaç d'aplicació d'Android:

http://example.com/gizmos?utm_campaign=myappcampaign&utm_source=foo&utm_medium=bar

Quan un usuari fa clic a l'enllaç, Analytics registra un esdeveniment de campanya amb els paràmetres esmentats i veieu les dades següents per als esdeveniments relacionats amb la campanya:

• Campanya: myappcampaign
  • Font: foo
  • Mitjà: barra

Referències d'instal·lació de Play Store

Les referències d'instal·lació procedents de Google Play Store es mostren de la manera següent:

• Font = google-play: indica una de dues possibilitats:
    • L'usuari ha arribat a la fitxa d'aplicació de Play Store a través d'un enllaç profund amb un URL de referència (p. ex., play.google.com/store/apps/details?id=com.foo.bar&referrer=R)
    • L'usuari ha fet una cerca a Play Store i ha descobert l'aplicació de manera orgànica.
  • Font = (direct): indica el següent:
    • L'usuari ha arribat a Play Store a través d'un enllaç profund sense cap URL de referència.

Instal·lacions d'anuncis d'Apple Search Ads

Si s'ha instal·lat una aplicació com a resultat d'un clic en un anunci d'Apple Search Ads, Analytics registra un esdeveniment firebase_campaign amb els paràmetres esmentats i veureu les dades següents per als esdeveniments relacionats amb la campanya:

• Font = Apple
  • Mitjà = search
  • Terme = <keywordId from AdServices>

Heu d'afegir el marc AdServices al fitxer de projecte d'Xcode de la vostra aplicació per fer un seguiment d'Apple Search Ads.

Atribuir manualment les primeres instal·lacions

Per capturar manualment la font, el mitjà i la campanya de la primera instal·lació de l'aplicació d'un usuari, heu d'enviar l'esdeveniment campaign_details poc després de la instal·lació. Quan un usuari instal·la la vostra aplicació per primera vegada, l'esdeveniment first_open atribueix la instal·lació a la informació de la campanya especificada a l'esdeveniment campaign_details.