Valmistaudu Applen App Storen vaatimuksiin datan keruuta ja käyttöä koskevista ilmoituksista

Apple edellyttää, että App Storessa sovelluksia julkaisevat kehittäjät ilmoittavat tiettyjä tietoja siitä, miten heidän sovelluksensa käyttävät dataa. Apple on ilmoittanut, että näitä ilmoituksia edellytetään uusilta sovelluksilta ja sovelluspäivityksiltä 8.12.2020 alkaen.

Google Analytics kerää automaattisesti tietynlaista dataa ja tarjoaa valinnaisia ominaisuuksia, joilla voidaan määritellä, minkä muun tyyppistä dataa kerätään ja miten sitä käytetään.

• Jokaiselle sovellusesiintymälle määritetään automaattisesti sovellustapaustunniste, jota käytetään käyttäjämittareiden arvojen laskemiseen Analyticsissa. Tunnistetta ei oletuksena liitetä käyttäjätunnisteeseen, kuten näyttönimeen tai tilin tunnukseen, eikä laitteen mainostunnisteeseen. Tämän tunnuksen kerääminen voidaan poistaa käytöstä Consent Mode APIn avulla. Lue lisää
  • Google Analytics ei käytä Applen Sijaintipalvelut-ominaisuutta. Analytics saa yleistä sijaintidataa käyttäjien anonymisoiduista IP-osoitteista.
  • Sovelluksen sisäisiä ostoksia ja tilaustapahtumia mitataan StoreKitin avulla. Tapahtumaparametreja ovat esimerkiksi tuotteen tunnus, nimi ja hinta. Nämä tapahtumat liitetään oletuksena vain sovellustapaustunnisteeseen.
  • Sovelluksen elinkaareen liittyviä tapahtumia, kuten näkymän katselukertoja ja istuntoja, mitataan automaattisesti ja käytetään Analytics-ominaisuuksissa, kuten raportoinnissa ja analysoinnissa. Nämä tapahtumat liitetään oletuksena vain sovellustapaustunnisteeseen.

Jos haluat lisätietoja siitä, miten tuote käsittelee loppukäyttäjäsi henkilötietoja, tutustu Google Analytics for Firebasen käyttöehtoihin ja käyttöä koskevaan käytäntöön sekä Privacy and Security in Firebase- ja Data Collection ‑sivuihin.

Käyttöön perustuvat ominaisuudet

Tutustu valinnaisiin ominaisuuksiin, jotka voivat vaikuttaa datan keruuseen ja käyttöön:

Jos käytät mitä tahansa valinnaisia tuoteominaisuuksia, joihin liittyy lisädataa, tai jos osallistut sellaisten uusien tuoteominaisuuksien testaukseen, joihin liittyy lisädataa, tarkista, edellyttävätkö kyseiset ominaisuudet tai testit lisädataa koskevien ilmoitusten julkaisemista.

Jos käytät Google Analytics for Firebase SDK:n aiempaa versiota, harkitse sen päivittämistä uusimpaan versioon, jotta sovelluksessasi näkyvät varmasti oikeat datan keruuta ja käyttöä koskevat ilmoitukset.