[UA→GA4] Tips på hur du implementerar GA4 med Google Taggstyrning

Den här artikeln vänder sig till webbplatsägare som har använt Universal Analytics och vill samla in data för en Google Analytics 4-egendom med hjälp av Google Taggstyrning. Grundläggande information om hur du samlar in GA4-data med Google Taggstyrning finns i den här artikeln.

Taggtyper

Universal Analytics har bara en taggtyp (Universal Analytics), medan Google Analytics 4 har två taggtyper: Google Analytics: GA4-konfiguration och Google Analytics: GA4-händelse.

• GA4-händelsetaggen hänvisar till GA4-konfigurationstaggen och är därför beroende av att GA4-konfigurationstaggen ställs in.
  • Vid körning måste GA4-konfigurationstaggen aktiveras före GA4-händelsetaggen.

Du kan säkerställa att GA4-konfigurationstaggen aktiveras före GA4-händelsetaggen genom att tilldela GA4-konfigurationstaggen en utlösare som garanterat inträffar före GA4-händelsetaggens utlösare.

Beständiga inställningar för flera händelser

Universal Analytics använder variabeln Inställningar i Google Analytics för att bevara tagginställningar (till exempel spårnings-id, cookiedomän eller inaktivering av annonseringsfunktioner) som måste vara enhetliga mellan olika Universal Analytics-taggar. Du kan göra liknande beständiga inställningar för GA4-händelsetaggar med hjälp av GA4-konfigurationstaggen. GA4-händelsetaggar ärver parametrarna och användarattributen för den länkade GA4-konfigurationstaggen.

Interaktion mellan gtag.js-koden på sidan och GA4-taggar från Taggstyrning

Om du har både en gtag.js-implementering och en implementering av GA4 från Taggstyrning på samma sida kan gtag.js-koden på sidan påverka GA4-taggarna från Taggstyrning. Vissa inställningsparametrar, som cookie_prefix och allow_ad_personalization_signals, som tilldelas via kommandot gtag('set', paramName, paramValue) på sidan, distribuerar parametrarna till GA4-taggar som aktiveras från Taggstyrning.