[UA→GA4] Tips voor de implementatie van GA4 met Google Tag Manager

Dit artikel is bedoeld voor website-eigenaren die Universal Analytics gebruiken en gegevens voor een Google Analytics 4-property willen verzamelen met Google Tag Manager. Lees dit artikel voor algemene informatie over hoe u GA4-gegevens verzamelt met Google Tag Manager.

Tagtypen

Universal Analytics heeft slechts 1 tagtype (Universal Analytics), Google Analytics 4 heeft er 2: Google Analytics: GA4-configuratie en Google Analytics: GA4-gebeurtenis

• De GA4-gebeurtenistag verwijst naar de tag GA4-configuratie en is daarom afhankelijk van de tag GA4-configuratie die wordt ingesteld.
  • Tijdens de runtime moet de tag GA4-configuratie worden geactiveerd vóór de tag GA4-gebeurtenis.

Als u ervoor wilt zorgen dat de tag GA4-configuratie wordt geactiveerd vóór de tag GA4-gebeurtenis, wijst u een trigger voor de GA4-configuratietag toe die gegarandeerd eerder is dan de trigger van de tag GA4-gebeurtenis.

Instellingen voor alle gebeurtenissen behouden

Universal Analytics maakt gebruik van een variabele voor Google Analytics-instellingen om taginstellingen (zoals Tracking-ID, Cookiedomein of Advertentiefuncties uitschakelen) te behouden die consistent moeten zijn in Universal Analytics-tags. U kunt ook instellingen voor GA4-gebeurtenistags behouden met de GA4-configuratietag. GA4-gebeurtenistags nemen de parameters en gebruikersproperty's van de gekoppelde GA4-configuratietag over.

Interactie tussen gtag.js-code op de pagina en GA4-tags van Tag Manager

Als u op dezelfde pagina zowel een gtag.js-implementatie als een GA4-implementatie van Tag Manager gebruikt, kan de gtag.js-code op de pagina invloed hebben op de GA4-tags van Tag Manager. Sommige instellingenparameters, zoals 'cookie_prefix' of 'allow_ad_personalization_signals', die worden toegewezen via de opdracht gtag('set', paramName, paramValue) op de pagina, worden door de parameters doorgegeven aan GA4-tags die vanuit Tag Manager worden geactiveerd.