[UA→GA4] Tips om implementering av GA4 via Google Tag Manager

Denne artikkelen er myntet på nettstedseiere som allerede bruker Universal Analytics, og som vil samle inn data om et Google Analytics 4-område via Google Tag Manager. Du finner grunnleggende informasjon om hvordan du kan samle inn GA4-data via Google Tag Manager, i denne artikkelen.

Tagtyper

I Universal Analytics finnes det bare én tagtype, (Universal Analytics), mens Google Analytics 4 har to tagtyper: Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen og Google Analytics: GA4-hendelsestaggen.

• GA4-hendelsestaggen henviser til GA4-konfigurasjonstaggen og er derfor avhengig av at GA4-konfigurasjonstaggen er konfigurert.
  • Ved kjøring må GA4-konfigurasjonstaggen utløses før GA4-hendelsestaggen.

For å sikre at GA4-konfigurasjonstaggen utløses før GA4-hendelsestaggen, må du tilordne GA4-konfigurasjonstaggen en utløser som garantert aktiveres før utløseren for GA4-hendelsestaggen.

Bruk de samme innstillingene for alle hendelsene

I Universal Analytics brukes en «Google Analytics Settings»-variabel for å sikre samsvarende innstillinger (f.eks. sporings-ID, domene for informasjonskapsler eller deaktivering av annonseringsfunksjoner) i Universal Analytics-taggene (der det er påkrevd). Tilsvarende kan du påse at alle GA4-hendelstaggene som bruker GA4-konfigurasjonstaggen, har de samme innstillingene. GA4-hendelsestagger arver parameterne og brukeregenskapene som finnes i den tilknyttede GA4-konfigurasjonstaggen.

Interaksjoner mellom gtag.js-kode på siden og GA4-tagger i Tag Manager

Hvis du både har en gtag.js-implementering og en GA4-implementering for Tag Manager på den samme siden, kan gtag.js-koden komme til å påvirke GA4-taggene for Tag Manager. Enkelte innstillingsparametere (f.eks. «cookie_prefix» og «allow_ad_personalization_signals») som tilordnes via gtag('set', paramName, paramValue)-kommandoen på siden, gjør om parameterne til GA4-tagger som blir utløst via Tag Manager.