[UA→GA4] Vinkkejä GA4:n käyttöönottoon Google Tag Managerin avulla

Tämä artikkeli on tarkoitettu sellaisille verkkosivustojen omistajille, jotka ovat käyttäneet Universal Analyticsia ja haluavat kerätä dataa Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen Google Tag Managerin avulla. Perustiedot GA4-datan keräämisestä Google Tag Managerin avulla saat tästä artikkelista.

Tagityypit

Universal Analyticsissa on vain yksi tagityyppi (Universal Analytics), kun taas Google Analytics 4:ssä on kaksi tagityyppiä: Google Analyticsin GA4-määritystagi ja Google Analyticsin GA4-tapahtumatagi.

• GA4-tapahtumatagi viittaa GA4-määritystagiin ja on siksi riippuvainen GA4-määritystagin käyttöönotosta.
  • Suorittamisen aikana GA4-määritystagin on käynnistyttävä ennen GA4-tapahtumatagia.

Voit varmistaa, että GA4-määritystagi käynnistyy ennen GA4-tapahtumatagia, valitsemalla GA4-määritystagille triggerin, joka esiintyy ennen GA4-tapahtumatagin triggeriä.

Asetusten säilyttäminen kaikissa tapahtumissa

Universal Analytics hyödyntää Google Analytics Settings ‑muuttujaa sellaisten tagiasetusten (kuten seurantatunnuksen, evästeen verkkotunnuksen tai mainontaominaisuuksien käytöstäpoistoasetusten) säilyttämiseen, joiden tulee olla yhtenäiset kaikissa Universal Analytics ‑tageissa. Vastaavasti voit säilyttää GA4-tapahtumatagien asetukset GA4-määritystagin avulla. GA4-tapahtumatagit perivät parametrit ja käyttäjän ominaisuudet linkitetyltä GA4-määritystagilta.

Kommunikointi sivun gtag.js-koodin ja Tag Managerin GA4-tagien välillä

Jos samalla sivulla on sekä gtag.js-koodi että Tag Managerin GA4-tagi, sivulla oleva gtag.js-koodi saattaa vaikuttaa Tag Managerin GA4-tageihin. Jotkin sivulla olevan gtag('set', paramName, paramValue)-komennon avulla määritetyt asetusparametrit (esim. cookie_prefix tai allow_ad_personalization_signals), lähettävät parametrit Tag Managerista käynnistettyihin GA4-tageihin.