[UA→GA4] Tips til implementering af GA4 med Google Tag Manager!

Denne artikel henvender sig til websiteejere, der har brugt Universal Analytics og vil indsamle data for en Google Analytics 4-ejendom ved hjælp af Google Tag Manager. Læs denne artikel for at få grundlæggende oplysninger om, hvordan du indsamler GA4-data ved hjælp af Google Tag Manager.

Tagtyper

Universal Analytics har kun én tagtype (Universal Analytics), hvorimod Google Analytics 4 har to tagtyper: Google Analytics: GA4-konfiguration og Google Analytics: GA4-hændelse

• GA4-hændelsestagget henviser til GA4-konfigurationstagget og afhænger derfor af det GA4-konfigurationstag, der konfigureres.
  • På aktiveringstidspunktet skal GA4-konfigurationstagget aktiveres før GA4-hændelsestagget.

For at sikre, at GA4-konfigurationstagget aktiveres før GA4-hændelsestagget, skal du tildele et tag af typen GA4-konfiguration, der med garanti er tidligere end triggeren for GA4-hændelsestagget.

Brug de samme indstillinger på tværs af hændelser

Universal Analytics bruger variablen "Google Analytics-indstillinger" til at bibeholde tagindstillinger (f.eks. sporings-id, cookiedomæne eller deaktivering af annonceringsfunktioner), der skal være de samme på tværs af Universal Analytics-tags. Du kan på samme måde bibeholde indstillingerne for GA4-hændelsestags ved hjælp af GA4-konfigurationstagget​EM 1. GA4-hændelsestags "arver" parametre og brugeregenskaber fra det linkede GA4-konfigurationstag​EM 2.

Interaktion mellem gtag.js-kode på siden og GA4-tags fra Tag Manager

Hvis du både har en gtag.js-implementering og en GA4-implementering fra Tag Manager på samme side, kan gtag.js-koden på siden påvirke GA4-tags fra Tag Manager. Nogle indstillingsparametre, f.eks. "cookie_prefix" eller "allow_ad_personalization_signals", der tildeles via sidekommandoen gtag('set', paramName, paramValue), overfører parametrene til GA4-tags, der aktiveres fra Tag Manager.