[UA] Konfigurer Analytics til brug på et website (Universal Analytics)

Universal Analytics er blevet erstattet af Google Analytics 4. Hvis du ikke har en Google Analytics 360-konto, som er knyttet til en Google Marketing Platform-organisation med en aktiv 360-ordre, bliver der ikke behandlet data på en Universal Analytics-ejendom fremover.

Hvis du vil bruge den aktuelle version af Analytics, Google Analytics 4, skal du gå til [GA4] Konfigurer Analytics til et website og/eller en app.

Opret en Analytics-konto

Første trin består i at oprette og konfigurere en Analytics-konto, medmindre du allerede har en. Spring videre til oprettelse af en ejendom, medmindre du vil oprette en separat konto for det aktuelle website. Du kan f.eks. oprette en anden konto, hvis dette website tilhører en separat virksomhed.

1. Klik på Opret konto under Administrator i kolonnen Konto.
  2. Navngiv kontoen. Konfigurer indstillingerne for datadeling for at styre, hvilke data du deler med Google.
  3. Klik på Næste for at føje den første ejendom til kontoen.

Opret en ejendom

1. Fortsætter du fra "Opret en Analytics-konto" ovenfor? Hvis det er tilfældet, kan du gå videre til trin 2.  Ellers skal du gøre følgende:
    • Find kolonnen Konto under Administrator for at sikre dig, at du har valgt den rette konto. Klik derefter på Opret ejendom i kolonnen Ejendom.
  2. Angiv et navn til ejendommen (f.eks. "Min virksomheds website"), og vælg rapporteringstidszone og -valuta. Hvis en besøgende kommer til dit website på en tirsdag i vedkommendes tidszone, men det er mandag i din tidszone, registreres besøget som et besøg om mandagen.
    • Hvis du vælger en tidszone, hvor der bruges sommertid, justerer Analytics automatisk i henhold hertil. Brug Greenwich Mean Time, hvis du ikke vil justere for sommertid.
    • Ændring af tidszonen påvirker kun data fra det tidspunkt, hvor du foretager ændringen. Ændringen anvendes ikke med tilbagevirkende kraft. Hvis du ændrer tidszonen for en allerede oprettet ejendom, kan du muligvis se et fladt punkt eller en spids i dataene på grund af tidsforskydningen (enten fremad eller bagud). Når du har opdateret indstillingerne, anvendes den tidligere valgte tidszone muligvis stadig på dine rapportdata i et kort stykke tid, indtil Analytics-serverne har behandlet ændringen.
  3. Klik på Vis avancerede muligheder (under felterne til ejendomsoprettelse og -konfiguration).
  4. Slå kontakten for Opret en Universal Analytics-ejendom til.
  5. Angiv websitets adresse. Vælg protokollen (HTTP eller HTTPS).
    De fleste domænehosts understøtter kun UTF-8-tegn i webadresser. Brug enten UTF-8-tegn eller punycode for symboler og eventuelle andre tegn end UTF-8-tegn (herunder kyrilliske tegn) i domænenavnet. Prøv et punycode-konverteringsprogram for at få hjælp til dette.
  6. Vælg, hvad der skal oprettes:
    • Både en Google Analytics 4-ejendom og en Universal Analytics-ejendom. Hvis du vælger denne mulighed, sker der følgende:
      • Der oprettes en ny Google Analytics 4-ejendom, hvor der indsamles data sideløbende med den dataindsamling, der finder sted via din Universal Analytics-ejendom. Når du tilføjer tagget for Google Analytics 4-ejendommen på dit website, sendes der data til begge ejendomme.  Du kan skifte mellem ejendommene ved hjælp af ejendomsvælgeren eller via skærmen Administrator.
      • Der oprettes en forbindelse mellem de to ejendomme, som giver dig mulighed for efterfølgende at migrere konfigurationsindstillingerne fra din Universal Analytics-ejendom til din Google Analytics 4-ejendom.
        Sådan identificerer du hver enkelt ejendom: Hvis du har navngivet din ejendom "Eksempel" i trin 2, får din Universal Analytics-ejendom navnet "Eksempel (UA-1234567)", og din Google Analytics 4-ejendom får navnet "Eksempel – GA4 (98765432)".
    • Kun en Universal Analytics-ejendom. Vælg denne mulighed, hvis du kun vil have en Universal Analytics-ejendom.
      Hvis du skal bruge et sporings-id af typen "UA-", skal du vælge denne mulighed.
  7. Klik på Næste, og angiv oplysninger om din virksomhed.
  8. Klik på Opret.

Acceptér servicevilkårene for Analytics og tillægget vedrørende databehandling, hvis du bliver bedt om det, og klik på Udfør.

Konfigurer dataindsamling (ved at tilføje Google-tagget på dit website)

Tilføj tagget i et websiteværktøj eller på et CMS-hostet website (f.eks. WordPress eller Shopify)

Indsæt dit sporings-id af typen "UA-" i det felt til Google Analytics-sporings-id'et, som du har adgang til via det websiteværktøj, du benytter, hvis du har valgt kun at konfigurere en Universal Analytics-ejendom (altså ikke både en GA4-ejendom og en Universal Analytics-ejendom).

ELLER

Følg nedenstående vejledning, og indsæt hele Google-tagget i det felt til tilpasset HTML-kode, som du har adgang til via det websiteværktøj, du benytter, hvis du har valgt både at konfigurere en Google Analytics 4-ejendom (GA4-ejendom) og en Universal Analytics-ejendom. Derved får du mulighed for både at få vist data på din Google Analytics 4-ejendom (GA4-ejendom) og din Universal Analytics-ejendom. Hvis du kun angiver dit id af typen "UA-" i websiteværktøjet, får du kun vist data på din Universal Analytics-ejendom.

1. Klik på Datastrømme > Website i kolonnen Ejendom.
  2. Klik på datastrømmen for dit website.
  3. Klik på Se tagvejledning under Google-tag.
  4. Vælg Foretag installation manuelt på siden Installationsvejledning:
    • På skærmen kan du se JavaScript-kodestykket for Google-tagget til din konto. Dit Google-tag er hele den kodedel, der starter med

<!-- Google tag (gtag.js) -->

og slutter med

</script>.

Kopiér dit Google-tag, og indsæt det på dit website ved hjælp af den tilpassede HTML-funktion i dit CMS-system.

Brug rapporten Realtid til at verificere, at du modtager data.

Websiteværktøj/CMS-system Valgmuligheder for tilføjelse af tilpasset HTML
Blogger Vejledning
Cart.com Kontakt support til Cart.com for at få vejledning
Salesforce (Demandware) Kontakt Salesforce-support for at få vejledning
VTEX Kontakt VTEX-support for at få vejledning
Weebly Vejledning

Det kan vare op til 30 minutter, før dataindsamlingen begynder. Derefter kan du bruge rapporten Realtid til at verificere, at du modtager data.

Tilføj Google-tagget direkte på dine websider

Du skal have adgang til dine websiders HTML-kode. Bed din webudvikler om at følge denne fremgangsmåde, hvis du ikke selv kan gøre det.

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. Vælg en konto på menuen i kolonnen KONTO.
  4. Vælg en ejendom på menuen i kolonnen EJENDOM.
  5. Klik på Sporingsoplysninger > Sporingskode under EJENDOM.

Dit sporings-id vises øverst på siden.

Dit Google-tag vises i et tekstfelt længere nede på siden under Websitesporing > Google-tag (gtag.js)

Google-tagget

Google-tagget består af flere linjer med kode, som du skal indsætte på alle de websider, du vil måle:

<!-- Google tag (gtag.js) -->

... (flere linjer med kode) ...

</script>

Sådan føjer du Google-tagget til dine websider:

1. Kopiér hele tekstfeltets indhold.
  2. Indsæt det efter det indledende <head>-tag på alle de sider, hvor der skal foretages måling.

Det kan vare op til 30 minutter, før dataindsamlingen begynder. Derefter kan du bruge realtidsrapporten til at verificere, at der modtages data.