gtag.js

Google-taggen (gtag.js) er én enkelt tag du kan legge til på nettstedet ditt for å bruke en rekke ulike Google-produkter og -tjenester. I stedet for å administrere flere tagger for ulike Google-produktkontoer, kan du bruke Google-taggen på hele nettstedet ditt og knytte taggen til flere destinasjoner.

Google-taggen bruker JavaScript-biblioteket gtag.js for å sende data til Google Analytics. I tillegg til Google Tag-taggen kan du bruke Google Tag Manager til å sende data til Google Analytics.

Google-taggen ble tidligere kalt den globale nettstedstaggen.

Hvis du konfigurerte Analytics på nettstedet etter august 2017, er taggen på nettstedet trolig av typen gtag.js. Hvis du konfigurerte Analytics på nettstedet før august 2017, er det trolig merket med analytics.js.

Finn ut mer om Google-taggen