Opsæt Site Search, og se søgedata

I denne artikel kan du læse om følgende:

Opsæt Site Search

Site Search skal være opsat for alle de rapporteringsvisninger, som du ønsker at se søgeaktivitet for brugere i. Sådan opsætter du Site Search til en visning:
  1. Log ind på din Google Analytics-konto.
  2. Naviger til en visning, som du ønsker at opsætte Site Search i.
  3. Klik på Indstillinger for visning.
  4. Under Indstillinger for Site Search skal du indstille Site Search-sporing til TIL.
  5. I feltet Forespørgselsparameter indtaster du det ord eller de ord, der betegner en intern forespørgselsparameter, f.eks "udtryk,søgning,forespørgsel". Nogle gange er ordet blot et bogstav, f.eks. "s" eller "q". Du kan angive op til fem parametre adskilt af kommaer. Læs Sådan identificerer du søgeforespørgselsparametre herunder.
  6. Vælg, om du ønsker, at Google Analytics skal isolere forespørgselsparameteren fra din webadresse. Dette isolerer kun de parametre, du har angivet, og ikke eventuelle andre parametre i samme webadresse.
  7. Vælg, om du bruger kategorier, f.eks. rullemenuer, til at justere en websitesøgning med eller ej.
    Hvis du vælger Nej, er du færdig. Klik på Gem ændringer.
    Hvis du vælger Ja:
    • I feltet Kategoriparameter skal du indtaste de bogstaver, der betegner en intern forespørgselskategori, f.eks. "cat, qc,".
    • Vælg, om du ønsker, at Google Analytics skal isolere kategoriparametrene fra din webadresse.
      Vær opmærksom på, at dette kun isolerer de parametre, du har angivet, og ikke eventuelle andre parametre i den samme webadresse. Det har samme funktion som at ekskludere forespørgselsparametre for webadresse i din primære visning: Hvis du isolerer kategoriparametrene fra din Site Search-visning, skal du ikke ekskludere dem igen i din primære visning.
    • Klik på Anvend

Sådan identificerer du søgeforespørgselsparametre

Når brugere søger på dit website, er deres forespørgsler normalt indeholdt i webadressen. Hvis du f.eks. bruger Google til at søge efter udtrykket Mountain View, ser du q= (Googles forespørgselsparametre) efterfulgt af din forespørgsel:

http://www.google.com?hl=da&q=mountain+view...

Benytter dit website kategorier, gælder de samme principper. Du kan også kontakte din webmaster for at få identificeret forespørgselsparametre for dit website.

Opsætning af Site Search til POST-baserede søgemaskiner

Hvis du bruger en POST-baseret søgemaskine, ser webadressen med dine søgeresultater omtrent sådan ud:

http://www.yoursite.com/search_results.php

Du har to måder at bruge Site Search til POST-baserede søgemaskiner på:

Mulighed 1: Konfigurer din webapplikation til at føje forespørgselssøgeord til slutningen af webadressen (f.eks. http://www.yoursite.com/search_results.php?q=keyword), og opsæt Site Search som beskrevet i foregående sektion.

Mulighed 2: Tilpas sporingskoden på din side med søgeresultater, så den dynamisk angiver en virtuel sidesti, der indeholder forespørgslens søgeord. Sporingskoden på resultatsiden ser så omtrent sådan ud:

analytics.js: ga('send', 'pageview', '/search_results.php?q=keyword');

Se Site Search-data

Sådan ser du Site Search-rapporter:
  1. Log ind på din Google Analytics-konto.
  2. Naviger til den ønskede konto, ejendom og visning.
  3. Vælg fanen Rapportering.
  4. Vælg Adfærd > Site Search.

Relaterede ressourcer

HTML_COMMENT Google Developer header @ 36px SVG google-developers-svg

Tilsidesættelse af standardværdier