Volledige pagina-URL weergeven in rapporten

De gegevens in uw rapporten bevatten standaard alleen de aanvraag-URI en niet de domeinnaam:

URL van pagina: http://www.example.com/foldername/page.html
Aanvraag-URI: /foldername/page.html
Domeinnaam: www.example.com

Als u de domeinnaam en de aanvraag-URI in uw rapporten wilt weergeven, kunt u een geavanceerd filter voor uw dataweergave maken met de volgende instellingen:

Filtertype: Aangepast filter > Geavanceerd
Veld A: Hostnaam
A extraheren: (.*)
Veld B: Aanvraag-URI
B extraheren: (.*)
Uitvoeren naar: Aanvraag-URI
Samenstellen: $A1$B1

Als u herschrijvingsfilters voor URL's, zoals het hierboven beschreven filter, maakt, is het mogelijk dat Analytics uw doelen niet altijd correct aan de URL's kan koppelen.

Als u Analytics-filters gebruikt om uw URL's te herschrijven, moet u ervoor zorgen dat uw doelinstellingen deze wijzigingen weerspiegelen. Net als andere filters worden filters voor het herschrijven van URL's toegepast op de onopgemaakte gegevens in uw account voordat doelen worden verwerkt. Hierdoor zijn de URL's voor doelen en trechters gelijk aan de uiteindelijke, herschreven versie van de URL. Bijvoorbeeld:

als de URL van uw site:

/directory/downloaden/bestand.html

wordt herschreven door een filter als:

/downloaden/bestand

dan moet uw doel overeenkomen met:

/downloaden/bestand en niet /directory/downloaden/bstand.html

Als u filters gebruikt om de URL's te herschrijven die in uw rapporten worden weergegeven (bijvoorbeeld in het rapport 'Alle pagina's'), werken de links in uw rapporten die op herschreven URL's zijn gebaseerd mogelijk niet.