Sites in frames

Als u de trackingcode voor Analytics installeert op een site die gebruikmaakt van frames, moet u zorgvuldig te werk gaan om er zeker van te zijn dat uw verkeer nauwkeurig wordt bijgehouden en dat de verwijzingsinformatie behouden blijft.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Trackingcode plaatsen

Als uw site gebruikmaakt van frames, raden we u aan de trackingcode te plaatsen in de sectie <head> van de bovenliggende frameset-pagina, en daarnaast ook onmiddellijk voor de tag </head> van elk onderliggend frame dat u wilt bijhouden. Als u uw trackingcode binnen de tag <noframe> plaatst in de overtuiging dat dit vergelijkbaar is met het hoofdgedeelte, wordt de code niet uitgevoerd en worden er geen gegevens vastgelegd.

Ontbrekende Google Ads-kostengegevens (autotagging ingeschakeld)

De URL van de bestemmingspagina voor uw advertenties is het bovenliggende HTML-document met de frameset, niet de onderliggende frames. Als u geen trackingcode aan de sectie <head> van uw frameset heeft toegevoegd, houdt Analytics die pagina niet bij en gaan uw campagneparameters verloren.

Ontbrekende verwijzingen

Als alle frames op de site zich in hetzelfde domein bevinden, kan verwijzingsinformatie correct worden bijgehouden zolang u de trackingcode heeft geplaatst op de eerste pagina die gebruikers op de site bekijken.

Als niet alle frames op de site zich in hetzelfde domein bevinden, is de verwijzingsinformatie waarschijnlijk onnauwkeurig, omdat één frame mogelijk wordt geregistreerd als de verwijzende bron van een ander. Dat in dit geval een verwijzende link wordt geregistreerd, is een gevolg van het hiërarchische karakter van frames.

In beide gevallen zullen de rapporten Navigatie-overzicht en Site-overlay geen nuttige informatie bevatten voor sites met frames, omdat elk frame met een trackingcode wordt geregistreerd als een afzonderlijke paginaweergave. Daarnaast wordt de volgorde van deze paginaweergaven gebaseerd op de volgorde waarin de frames worden geladen, en niet op het daadwerkelijke navigatiepad van uw gebruikers.

Overschat aantal paginaweergaven

Een website met frames genereert meerdere paginaweergaven: één voor de pagina in een frame met de tag frameset of iframe in de HTML-code, en één voor elke pagina die wordt weergegeven in een frame.

In uw navigatierapporten wordt elk van deze paginaweergaven in onderstaande volgorde weergegeven:

Frame-pagina > pagina in frame 1 > pagina in frame 2

Als gevolg hiervan wordt uw aantal paginaweergaven mogelijk overschat.

Zelfs wanneer een pagina op uw website alleen wordt weergegeven als frame voor een andere pagina, raden we u toch aan deze te voorzien van de trackingcode. Bevat een pagina namelijk geen trackingcode, dan gaan de verwijzing en/of de campagnegegevens van de bron verloren wanneer gebruikers de pagina via een zoekmachine of een rechtstreekse link vanaf een andere website bereiken. U kunt er echter voor kiezen slechts een aantal van de pagina's in een frame bij te houden, of alleen de frameset zelf. Uw implementatie is afhankelijk van de gegevens die u wilt verzamelen.