Websites med rammer

Installation af Analytics-sporingskoden på et website, der bruger rammer, kræver, at trafikken spores nøjagtigt, og at henvisningsoplysningerne bevares.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Placering af sporingskode

På et website, der bruger rammer, skal sporingskoden inkluderes i <head>-delen på den overordnede frameset-side samt umiddelbart før </head>-tagget for hver enkelt underordnet ramme, som du vil spore. Hvis du placerer din sporingskode inde i et <noframe>-tag i den tro, at det svarer til brødteksten, kan koden ikke køre, og der indsamles ingen data.

Manglende Google Ads-omkostningsdata (automatisk tagging aktiveret)

Dine annoncers webadresser for landingssider skal være det overordnede frameset-HTML-dokument og ikke de underordnede rammer indeni. Hvis du ikke har føjet sporingskode til <head>-delen på dit frameset, sporer Analytics ikke den pågældende side, og dine kampagneparametre går tabt.

Manglende henvisninger

Hvis alle rammer på websitet er placeret på samme domæne, bliver henvisningsoplysningerne registreret korrekt, når blot du har installeret sporingskoden på den første side, som brugerne kommer til på websitet.

Hvis rammerne på websitet ligger på forskellige domæner, vil henvisningsoplysningerne sandsynligvis blive forkerte, idet den ene ramme kan blive registreret som en andens henvisningskilde. Dette skyldes den hierarkiske opbygning af rammer, der bliver registreret som et henvisningslink.

I begge tilfælde giver rapporterne Navigationsoversigt og Websiteoverlejring for websites med rammer sandsynligvis ikke brugbare oplysninger, da enhver ramme med sporingskode registreres som en separat sidevisning. Desuden afhænger rækkefølgen af disse sidevisninger af den rækkefølge, som rammerne indlæses i, og ikke af den faktiske navigationssti, som brugerne følger.

Oppustet antal sidevisninger

En webside, der bruger rammer, genererer flere sidevisninger: Én for den rammeside, der enten indeholder et frameset- eller iframe-tag i HTML-koden, og én for hver enkelt side, der vises i en ramme.

I dine navigationsrapporter vises hver af disse sidevisninger i en sekvens:

Rammeside > indrammet side 1 > indrammet side 2

Det betyder, at dit samlede antal sidevisninger kan være oppustet.

Selv hvis en side på dit website kun vises som en ramme for en anden side, bør du tagge den med sporingskoden. Hvis en bruger kommer ind på siden via en søgemaskine eller et direkte link fra et andet website, og siden ikke indeholder sporingskoden, går henvisningsoplysningerne og/eller kampagneoplysningerne fra kilden tabt. Du kan imidlertid vælge kun at spore nogle af de indrammede sider eller kun rammesættet. Din implementering afhænger af, hvilke data du er interesseret i at indsamle.